Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 3:1Karlovarští po třech porážkách uspěli, porazili Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kumstát 1 : 0
27. Skuhravý 2 : 0
43. Záhorovský 2 : 1
54. Kristek 3 : 1

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili Zlín 3:1 a ukončili třízápasovou vítěznou sérii soupeře. Západočeši naopak uspěli po třech zápasech, ve kterých pokaždé odešli z ledu jako poražený tým.

Článek

S týmem Zlína přijel na západ Čech trenér Venera, který Energii v minulé sezóně dovedl k historickému postupu do finále, a fanoušci domácích na to nezapomněli. Hned v úvodu jej přivítali potleskem a skandováním. Potěšil je i úvod duelu, ve kterém se do první šance dostal Kumstát. Biegla ale nepřekonal.

Zkušený zlínský gólman byl v permanenci i nadále, bezbrankový stav díky němu vydržel až do 7. minuty, kdy poprvé kapituloval. Západočechy dostal v dvojnásobné přesilovce do vedení Kumstát, kterému přihrála nová akvizice domácích Sailer. V pokračující klasické výhodě mohl přidat druhý gól Melenovský, Biegl byl ale připraven.

Hosté pak mohli vyrovnat. Mensatora však nedokázali překonat v přesilové hře ani v náporu na začátku druhé třetiny, kdy se do šance tlačil Kubiš. Když poté neuspěli Leška s Köhlerem, udeřilo na druhé straně. Skladaný našel Skuhravého a kapitán domácích překonal Biegla podruhé. Třetí gól mohl přidat ve 34. minutě Kristek, svého bývalého zaměstnavatele ale nezarmoutil.

Západočeši potom sice přežili několik oslabení, ale nakonec i oni inkasovali. Mensatora připravil ve 43. minutě o možné čisté konto samostatnou akcí Záhorovský. Uklidnit domácí mohl aktivní Skuhravý, v další početní výhodě Energie jej ale vychytal výborný Biegl. Když poté při Dobroňově vyloučení nedokázali hosté skórovat, prosadili se opět domácí. Pod třetí brankou se podepsala dvojice zlínských odchovanců Melenovský - Kristek.

Energie Karlovy Vary - RI Okna Zlín 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Kumstát (Sailer, Řezníček), 27. Skuhravý (Skladaný), 54. Kristek (Melenovský) - 43. Záhorovský (F. Čech). Rozhodčí: R. Polák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:8, navíc Skuhravý - Balaštík oba 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3080.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Duben, Grof, Prošek - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Mokrejš, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, F. Čech, Záhorovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec