Hlavní obsah

Litvínov - Třinec 4:3Litvínov během deseti vteřin v závěru otočil zápas proti Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Trávníček 1 : 0
5. Peterek 1 : 1
15. Melichárek 1 : 2
28. Reichel 2 : 2
52. Martynek 2 : 3
59. Reichel 3 : 3
59. Hübl 4 : 3

Dvě branky v rozmezí deseti vteřin v 59. minutě rozhodly o tom, že hokejisté Litvínova porazili Třinec 4:3. Severočeši totiž díky zásahům Roberta Reichla a Viktora Hübla otočili vývoj zápasů a oplatili tak soupeři porážku z prvního vzájemného souboje v sezóně.

Článek

Zápas začal pro domácí dobře, když využili hned první přesilovou hru. Ve třetí minutě se trefil Trávníček, který dorazil za Čechmánka Černého střelu. Ale z vedení se Litvínov příliš dlouho neradoval. O dvě minuty později vyrovnal po pěkné kombinaci hostující kapitán Peterek, kterému předložil puk před odkrytou branku Rangl.

Za další minutu mohli jít domácí opět do vedení, ale Punčochář trefil z blízka pouze horní tyč. Do vedení tak ještě do konce první třetiny šli hosté. V 15. minutě Punčochář ztratil puk na obranné modré čáře, zmocnil se ho volný Kanko, jeho střelu Hübl neudržel a volný puk doklepla do branky posila ze Sparty Melichárek. Vyrovnat mohl Jenáček, jenže Hüblovu přihrávku zpoza branky nezužitkoval a trefil pouze pravou tyč.

Druhá třetina byla z obou stran velice vlažná, přesto se domácí dočkali vyrovnání. Ve 28. minutě Jenáček přihrál úplně volnému Reichlovi, první střelu mu ještě Čechmánek zlikvidoval, ale na dorážku už nestačil. V průběhu druhé třetiny odstoupil ze hry domácí Šlégr s poraněným kolenem. V polovině utkání vypálil od modré hostující bek Andersons jeho střelu zastavilo až břevno Hüblovi branky.

Ve stejném duchu jako druhé dějství se odehrávala i třetí třetina. Přesto se hosté dočkali vedoucí branky. V 52. minutě našel Peterek křižnou přihrávkou od mantinelu před brankou nepokrytého Martynka, pro kterého nebyl problém překonat bezmocného Hübla. Čtyři minuty před závěrečnou sirénou vybojoval v oslabení puk Kubinčák, předložil ho najíždějícímu Hüblovi, ten však zatím ještě branku nevstřelil.

Vzápětí se ale domácí dočkali rychlého obratu. Nejprve dostal Reichel na modré příliš prostoru ke střele a Čechmánek byl proti jeho parádní bombě bezmocný a o deset vteřin později přišel pro hosty ještě tvrdší direkt. Punčochář napálil puk do útočné třetiny, kde se odrazil od mantinelu přímo před Čechmánka a přijíždějící Hübl jej poslal nekompromisně pod horní tyč. Hosté se ještě pokusili hrát power play, ale domácí si už výhru vzít nenechali a získali tři body.

Litvínov - Oceláři Třinec 4:3 (1:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 3. Trávníček (J. Černý, Branda), 28. Reichel (Jenáček, Kubinčák), 59. Reichel (Kroupa), 59. V. Hübl (Punčochář) - 5. Peterek (Rangl, Kanko), 15. Melichárek (Kanko, Polanský), 52. Martynek (Peterek, Kanko). Rozhodčí: Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 3468.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, O. Poživil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Bahenský, Heinisch, Rindoš. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Třinec: Čechmánek - Andersons, Výtisk, Rangl, Malec, Vosátko, Nikolov, Kania, Lojek - Melichárek, Polanský, Kováčik - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kanko, D. Moravec, V. Polák - Hašek, Pánik, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice