Hlavní obsah

Pardubický Lašák: Takovéhle prohry strašně bolí

Absolutně vyrovnaným soupeřem byly Pardubice ve šlágru patnáctého kola mistrovské Slavii. Odpovídalo tomu i skóre, které bylo po většinu utkání nerozhodné. Rozhodující úder ale Východočechům zasadil pouhých pětačtyřicet vteřin před vypršením základní hrací doby Vondrka. A naděje hostů na zisk alespoň jednoho bodu pohasly. „Takovéhle prohry strašně bolí a mrzí,“ přiznal po zápase zkroušeným hlasem brankář Ján Lašák.

Článek

Věřil jste pak ještě, že se dá se zápasem něco udělat?

To byl hrozný zmar. Sice jsem možná věřil, na druhou stranu to ale mají hráči hodně těžké. Vedoucímu týmu v tu chvíli stačí jen bourat soupeřovu hru. I když třeba objektivně přiznáme, že Slavia byla trošičku lepší, alespoň jednomu bodu jsme byli velmi blízko. Takovéhle prohry strašně bolí a mrzí. Pro gólmana je to hrozný pocit.

Jak se z tak nešťastné porážky co nejrychleji oklepat?

Na jednu stranu to mrzí. Předvedli jsme tu ale dobrý výkon, šedesát minut jsme bojovali. To musí uznat i naši fanoušci. Musíme se z toho poučit a vzít si jen ty dobré věci. Ty špatné naopak hodit za hlavu.

Vedoucímu týmu jste byli více než vyrovnaným soupeřem. Alespoň tohle vás může trochu těšit...

Slavia má velice dobrý mančaft, body se odsud vozí strašně těžko. Slávisté navíc dobře znají ten úzký led. Ví, kam se puk odrazí.

Pardubice jsou nejlepším týmem extraligy co se týče využívání přesilovek. V Praze jste ale z devíti využili jen jednu. Není to trochu málo?

Je jasné, že nám to tam nebude padat každý zápas. Přijdou i horší momenty. To se pak musíme zaměřit na defenzivu, abychom o body nepřišli v poslední minutě.

Trenér Sýkora pochválil celý tým za bojovnost, vytkl mu jen situaci před třetím gólem. Hráči prý mohli být o něco obětavější. Souhlasíte?

Bránění není jen o obráncích. Je to záležitost všech šesti hráčů. Když útočníci nepomůžou, obránci nemají šanci.

Jsou zápasy se Slaví o něco více vyhecované než ostatní? Fanoušci tyto utkání berou jako derby...

Neřekl bych vyhecované, ale jsou nejlepší. Zase jsme viděli parádní hokej. Stejně jako na začátku sezóny u nás v Pardubicích. Jde spíš o prestiž, ne o tvrdé zákroky nebo fauly.

Reklama

Související témata: