Hlavní obsah

Straka oslavil narození dcery a nasměroval Plzeň k výhře

PLZEŇ

V deset hodin a sedm minut se v úterý hokejovému útočníkovi Martinu Strakovi a jeho partnerce narodila dcerka Beáta. O necelých deset hodin později již slavil plzeňský kapitán vydřené vítězství svého týmu nad extraligovým nováčkem z Mladé Boleslavi. „Zvládnout dopoledne bylo jednodušší,“ hodnotil Straka těžký duel, v němž přispěl úvodní brankou k výhře 3:2.

Článek

Ve třinácté minutě Straka vystřihl ve vlastním oslabení na stadiónu v Plzni parádní sólo. Nejprve udělal ze zadáka Tomáše Brňáka slalomovou tyčku, položil si gólmana Filipa Šindeláře a rozvlnil mladoboleslavskou síť. „Naznačil jsem střelu a všiml si, že by šel udělat blafák, což vyšlo,“ měl Martin Straka radost ze svého kousku. „A zaplaťpánbůh za zakončení,“ oddechl si.

O dceři se mu příliš rozmlouvat nechtělo. „Pojďme se raději bavit o hokeji,“ nabádal Straka. „Všechno proběhlo v pohodě a bez potíží a holky jsou zdravé,“ dodal přeci jen šestatřicetiletý forvard otřelý zámořskou NHL.

Předchozí duely na ledě Zlína a Pardubic Západočeši nezvádli, ale tentokrát třígolové vedení svěřenci Pavla Hynka a Milana Razýma s vypětím sil uhájili. "Stále se o tom bavíme, ale nedokážu na to jednoznačně najít odpověď," přiznal Straka. "Jedná se o individuální chyby při hře jeden na jednoho, kdy se někdo zapomene v útoku a poté chybí v obraně," pokusil se o vysvětlení zkušený hokejista.

Myslí příliš na útok

"Příliš se tlačíme do útoku, chceme dát hodně branek a potom zapomeneme, že bychom mohli dostat gól," pokračoval. "V předchozích zápasech jsme se báli o výsledek, ubývalo nám sebevědomí a také jsme zápasy prohráli," připomněl porážku 3:4 ze Zlína a divokou přestřelku 5:8 v Pardubicích.

Již v pátek mohou Plzeňští potvrdit domácí výhru na ledě Sparty Praha, se kterou si ve třetím kole poradili 6:4.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice