Hlavní obsah

Hokejová Slavia se veze na vítězné vlně, zvládá extraligu i Ligu mistrů

Jan ŠkvorSport.cz

Od toho zápasu si mnozí slibovali hodně. Ve šlágru patnáctého kola proti sobě nastoupily dva týmy, které v současné době předvádějí atraktivní hokej. Slavia, aktuální lídr tabulky, a Pardubice, jež se vezou na vítězné vlně. Samotné utkání předzápasové předpoklady beze zbytků naplnilo. Atraktivní hokej s mnoha šancemi, drama až do samotného konce. Pardubice si za svůj výkon nějaký bodový zisk určitě zasloužily. Domů ovšem odjíždějí s prázdnou.

Článek

V 57. minutě se na Svobodu řítí pardubický Pivko a rozuzlení dramatického zápasu visí ve vzduchu. Slávistický gólman ale máchne lapačkou a stoprocentní šanci maří. Za necelé dvě minuty vnikne do obranného pásma Východočechů Vondrka a posílá Pražany do vedení. Je konec, Sýkorovým svěřencům už na závěrečný nápor nezbývají síly. „Když se rozhodne v posledních minutách, o to je vítězství hezčí. Moc si toho vážíme,“ přiznává v rozhovoru pro Sport.cz slávistický forvard Roman Červenka, že tvrdě vydřená bitva potěší mužstvo dvojnásob.

Hlavním hrdinou Slavie se v poslední době stal Michal Vondrka. Českobudějovický odchovanec skóroval v utkání Ligy mistrů se švédským Linköpingem, v neděli rozhodl v samostatných nájezdech bitvu proti „svému“ Mountfieldu. V úterý pak přišel zápas s Pardubicemi... „Je to paráda. Minule jsem rozhodl proti svému mateřskému týmu, nyní znovu. Užívám si to maximálně,“ raduje se Vondrka.

Pardubice si minulou sezónou prošly doslova očistcem. Tým, který byl považován za jednoho z favoritů, se vůbec nedostal do vyřazovacích bojů. Místo toho sváděl boje v neatraktivním play-outu. Letos je tomu úplně jinak. Sýkorův tým šlape, od úvodních kol se drží mezi tuzemskou elitou. „Hrají lépe. Jednoznačně. To se odráží i v postavení v tabulce. Jsou úplně někde jinde než loni,“ přikyvuje Červenka. „Celý zápas byl nesmírně vyrovnaný, čekalo se na nějakou chybu. Ta přišla až na konci a my jsme ji zužitkovali,“ dodává Vondrka.

Když se vyhrává, všechno jde lépe

Roman Červenka patřil po celý zápas mezi nejlepší hráče, přesto mu několikrát moc dobře po těle nebylo. Hned čtyřikrát totiž putoval na lavici hanby. „Člověk se na trestnou dostane dvakrát a pak už to jede. Nechci se vyjadřovat k tomu, jestli to byly opodstatněné tresty nebo ne,“ říkal, ale přesto bylo jasné, že s některými verdikty nesouhlasil. Zažil už někdy podobný zápas, kdy by tolik minut strávil na trestné? „Třikrát už jsem tam byl určitě. Ale čtyřikrát? To bych musel hodně vzpomínat,“ usmál se.

Slavia tak úspěšně zvládá našlapaný boj na dvou frontách. Kromě extraligy totiž hraje i Ligu mistrů. „Jedeme na vítězné vlně. Je jasné, že se hraje mnohem lépe, než kdybychom byli pod dekou. Jestli to takhle půjde dál, jenom dobře,“ libuje si Vondrka. Ani s únavou prozatím Růžičkův tým nebojuje. „Je začátek sezóny, takže to není tak hrozné. Když se navíc vyhrává, všechno jde lépe. Únava se vstřebává snáz, lépe se regeneruje. Kdyby se prohrávalo, určitě to nebude takové,“ uzavírá Červenka.

Reklama