Hlavní obsah

Hokejista Kanko si v Třinci vysloužil smlouvu do konce sezóny

TŘINEC

Hokejista Petr Kanko bude pokračovat v Třinci až do konce letošního ročníku extraligy. Čtyřiadvacetiletý útočník, který byl u Ocelářů na měsíční zkoušce ze Sparty, si v klubu vysloužil smlouvu na celý zbytek sezóny.

Foto: www.lakings.com

Petr Kanko na tréninku Los Angeles Kings - ilustrační fotografie

Článek

Kanko našel v sestavě slezského celku uplatnění především na pravém křídle v útoku Davida Moravce, kde odehrál větší část z dosavadních 11 utkání. Trenéra Antonína Stavjaňu uspokojil výkony i šesti kanadskými body za gól a pět asistencí.

"Se Spartou, která má jeho hráčská práva, jsme se dnes bez problémů dohodli na jeho působení do konce sezóny. Zbývá vyřešit jen pár papírových záležitostí," řekl mluvčí Ocelářů Ivo Pullmann.

Účastník juniorského mistrovství světa 2004 se na začátku sezóny zkoušel neúspěšně prosadit v Salcburku. Kanko strávil rovněž několik sezón v zámoří a v dresu Los Angeles Kings si v sezoně 2005/06 připsal i deset startů v NHL.

Po měsíci naopak pravděpodobně skončí výpomoc dalšího útočníka Sparty Tibora Melichárka, který se do Třince přišel rozehrát po operaci ramena. Dvaatřicetiletý slovenský hokejista vstřelil v průběhu svého hostování tři góly, ale příští týden patrně skončí.

"Podle dohody ještě určitě nastoupí v pondělí proti Liberci, pak se bude řešit co dále. Ale spíše to vypadá, že se vrátí do Sparty," řekl Pullmann.

Oceláře by v dalším kole mohl po zdravotním výpadku už opět posílit i obránce Lubomír Sekeráš, který je po nemoci v plném tréninku.

Reklama

Související témata: