Hlavní obsah

Liberec - Třinec 1:3Tomíkův hattrick pomohl hokejistům Třince k výhře v Liberci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Zíb 1 : 0
14. Tomík 1 : 1
31. Tomík 1 : 2
50. Tomík 1 : 3

Hattrick Róberta Tomíka pomohl hokejistům Třince k vítězství 3:1 na ledě Liberce v dohrávaném utkání 17. kola extraligy. Oceláři tak uspěli v souboji celků s nejhorší obranou v soutěži a posunuli se v tabulce na desáté místo před svého pondělního soupeře.

Článek

Domácí přitom do utkání vstoupili aktivně a Vojtek, jenž tentokrát dostal v třinecké brance přednost před Čechmánkem, měl hned od začátku plno práce. Se všemi pokusy v úvodu si poradil, Nedvědovu střelu vyrazil přilbou. V 10. minutě se Bílí Tygři dostali do vedení, když využili hned první přesilovou hru. Vojtka prostřelil Zíb a připsal si druhou branku v soutěži.

Hostům pomohla k vyrovnání také první početní výhoda. Až do Hunkesova trestu se před Hniličkou moc neobjevovali, ale v přesilovce se prosadit dokázali. Úspěšným střelcem byl Tomík, jenž trefil levý horní roh branky a Hniličkova lapačka byla pomalá. I nadále se vše důležité dělo v nevyrovnaném stavu hráčů na ledě. Liberec měl dokonce dvojnásobnou výhodu, za 41 vteřin však dokázal pouze Nedvěd trefit vnější tyč.

Poté hra upadla do podprůměru, hráči obou mužstev často chybovali a diváci v Tipsport Areně se nudili. Do varu je nedostaly ani přesilovky domácích, při kterých spíše pískali. Tygři si totiž nedokázali vytvořit kloudnou šanci. A hosté je za liknavost potrestali. Při hře čtyři na čtyři obral Polanský o puk nepozorného Dernera, přihrál volnému Tomíkovi před libereckou branku a slovenský útočník prostřelil Hniličku podruhé.

Ani nepříznivý stav dlouho nedokázal domácí vyburcovat ke zvýšené aktivitě. Ve třetí třetině sice mírně přidali, vyrovnat se jim však nepodařilo ani při hře čtyři na tři. Hosté měli produktivitu přesilových her mnohem vyšší, což dokázal v 50. minutě Tomík, jenž zkompletoval hattrick. Do dnešního zápasu měl přitom na svém kontě jen jeden gól.

Vzápětí mohli hosté snížit, když Zíb od modré protlačil puk mezi Vojtkovy betony. Sekeráš jej však stihl odehrát, ještě než puk přešel brankovou čáru. Hosté pak duel již v pohodě dovedli do vítězného konce a oplatili soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu.

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 10. Zíb (P. Nedvěd, Podkonický) - 14. Tomík (Sekeráš), 31. Tomík (Polanský), 50. Tomík (Výtisk, Polanský). Rozhodčí: R. Svoboda - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:10. Využití: 1:2. Diváci: 4488.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Derner, Modrý, Hunkes - Šimánek, Kašpařík, Pletka - Podkonický, P. Nedvěd, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Pabiška. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Vosátko, Nikolov, Andersons - Melichárek, Polanský, Kováčik - Tomík, D. Moravec, V. Polák - Kanko, Peterek, Martynek - Hašek, Hampl, Pavelek. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice