Hlavní obsah

Mountfield trenéra Bokroše i přes sérii porážek drží

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Nálada je mizerná, ale ani sedm extraligových porážek v řadě nepřimělo vedení hokejového Mountfieldu, aby provedlo v Českých Budějovicích radikální opatření v trenérské či hráčské oblasti. „Není to na pořadu dne. Trenér Bokroš má plnou důvěru a po dvou výměnách neplánujeme ani další pohyb v hráčském kádru,“ říká sportovní manažer Jaromír Látal.

Foto: www.khl.ru

Střídačka Českých Budějovic v zápase s Ufou

Článek

Látala mrzí, že mužstvo je už takřka na dně tabulky, ale nesdílí názor, že by zemětřesení uvnitř klubu něčemu prospělo. „Slyším různé fámy o tom, co vše se u nás vlastně děje, ale já žádný kardinální problém uvnitř mužstva necítím. Je to víc o hlavách hráčů, než že by tu něco nefungovalo. Kluci si přestali věřit a ničí je špatná psychika,“ dodává.

Ernest Bokroš si váží tolerance managementu. „Beru to jako profesionál a dokud dostanu šanci, chci odvádět maximum. Kdybych viděl, že je v týmu něco červivého, takovou chuť pokračovat bych třeba neměl, ale já na klucích vidím, jak moc to chtějí obrátit,“ tvrdí kouč Jihočechů. „Potřebovali bychom třeba i nějaký ušmudlaný zápas s vítěznou tečkou, po něm by se vrátila sebedůvěra do kabiny,“ míní Látal. „Denně nad tím přemýšlíme, ale pomůže nám jen vítězství, které by nás nakoplo,“ doufá Bokroš.

Jenže dát gól je pro jeho svěřence nesmírně obtížný úkol, poslední tři zápasy vstřelili vždy po jednom. Víc než dvě branky dalo mužstvo z Budějovic naposledy 28. září při výhře nad Spartou, v říjnu už jen prohrává. „Je to pořád stejné, hrajeme vyrovnaný zápas, ale strašně snadno inkasujeme a sami neproměňujeme šance,“ popisuje trápení nový kapitán Ondřej Veselý.

„Už se zkusilo jít cestou pohovorů i pokut, spíš by to ale chtělo maximálně vyčistit hlavy a sehrát konečně nějaký povedený zápas,“ uvažuje útočník Radek Duda.

První šanci mají Jihočeši už zítra večer v Lize mistrů proti Slovanu Bratislava, v domácí soutěži pak v pátek hostí Plzeň.

Reklama

Související témata: