Hlavní obsah

Pardubice budou mít jako partnerský klub prvoligové Vrchlabí

Pardubice

Klub hokejové extraligy Dynamo Pardubice bude mít za partnerský klub nováčka první ligy Vrchlabí. Oba kluby se na podmínkách spolupráce dohodly na pátečním jednání v pardubické Enteria areně. Budou úzce spolupracovat při výchově talentovaných hokejistů a hráči širšího A-týmu Dynama dostanou možnost pravidelného zápasového vytížení. Jelikož dosud Vrchlabí spolupracovalo s oblastním rivalem z Hradce Králové, dá se čekat, že příští derby bude v nejvyšší soutěži ještě vyhecovanější.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Klub hokejové extraligy Dynamo Pardubice bude mít za partnerský klub nováčka první ligy Vrchlabí.

Článek

"Řadu let jsme tuto možnost neměli. Teď to bude jednodušší, tento mezistupeň nám řadu věcí ulehčí. Dohoda s Vrchlabím nám dává obrovské možnosti a je nyní na obou klubech, jak ji využijeme," uvedl v tiskové zprávě člen představenstva Dynama Pardubice Dušan Salfický.

Oba kluby počítají s dlouholetou spoluprácí. "Věříme, že postupem času celý proces vykrystalizuje a nastavíme si jasné a trvalé principy," podotkl Salfický.

Ve Vrchlabí bude na pardubické hráče dohlížet Jiří Malinský. Bývalý obránce Pardubic, Třince, Zlína či Plzně, který v minulé sezoně vedl druholigový Dvůr Králové nad Labem, rozšíří realizační tým po boku hlavního kouče Václava Baďoučka.

"Rozhodujícím a obecně známým faktorem, proč jsme se nakonec dohodli s Dynamem Pardubice, byl vstup Petra Dědka do této organizace. Pokud se vše v Pardubicích podaří dotáhnout do konce a Petr Dědek skutečně klub převezme, což je nyní velice pravděpodobné, bude spolupráce našich klubů definitivně potvrzena," prohlásil sportovní manažer Vrchlabí Jiří Jakubec.

"Domnívám se, že toto partnerství může být opravdu velice plodné. Propojí se tak dvě tradiční východočeské hokejové bašty, které každá na svojí úrovni patří ke špičkám v divácké návštěvnosti," uvedl Jakubec.

Foto: Jíří Novák

Letecký moment Luboše Roba z Hradce Králové v utkání s Plzní.

Vrchlabí dosud spolupracovalo s Hradcem Králové, teď se spojí s konkurentem Mountfieldu. "Očekáváme silného extraligového partnera, který bude své mladé perspektivní hráče, případně hráče, pro které nemá dostatečné využití, posílat k nám. Budeme se snažit dělat hokej kvalitně, nechceme být čistokrevným záložním týmem. Naší ambicí je bojovat o play off a rozvíjet pardubické talenty, které budeme mít k dispozici," dodal Jakubec.

Reklama

Související témata: