Hlavní obsah

Slavia - Karlovy Vary 6:5V parádní repríze finále Slavia porazila Vary 6:5

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Růžička 1 : 0
11. Kristek 1 : 1
13. Holec 2 : 1
26. Červenka 3 : 1
27. Sailer 3 : 2
34. Košťál 3 : 3
40. Melenovský 3 : 4
49. Zaťovič 3 : 5
51. Bednář 4 : 5
54. Jelínek 5 : 5
57. Doležal 6 : 5

PRAHA

Parádní podívanou hodnou úrovně posledních dvou finalistů extraligy nabídl hokejový zápas mezi pražskou Slavií a Karlovými Vary. Domácí vedli v zápase o dvě branky, Vary dokázaly skóre otočit a ještě deset minut před koncem vedli o dva góly hosté. Jenže následoval drtivý nápor úřadujícího mistra, který třemi góly opět zvrátil skóre utkání na svoji stranu.

Článek

Téměř po půl roce se v pražské O2 Aréně opět setkaly týmy, které zde bojovaly o poslední extraligový titul a znovu byl k vidění atraktivní hokej. Ze zápasu neuběhly ani tři minuty, když Vondrka při signalizovaném vyloučení objel branku a naservíroval puk volnému Růžičkovi, který se nemýlil. Hosté vyrovnali z první přesilové hry. Grof vypálil od modré, náhradník Furch vyrazil puk k volnému Kristkovi, a ten jej ještě ve vzduchu dopravil do sítě.

Od třinácté minuty hráli slávisté přesilovku pět na tři, ale místo toho se do nájezdu dostal Skuhravý. I za přispění rychle se vrátícího obránce však neuspěl. Naopak padl gól hned vzápětí na druhé straně, když ránu Kadlece do odkryté branky ještě stihl přizvednout Hruška. Za Vary mohl znovu odpovědět Kumstát, ale ani nadvakrát Furcha nepřekonal.

Kraft se v 23. minutě prodral až před karlovarskou branku, ale volnou skulinku za zády bývalého spoluhráče Mensatora nenašel. Sklenář poté ještě trefil tyčku, ale branky se fanoušci Slavie dočkali vzápětí. Bednář přihrál mezi kruhy Červenkovi a ten z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Za minutu už to bylo znovu jen o branku. Pech obral o puk Tomicu a úspěšně vyzval ke skórování Sailera.

V 34. minutě Energie smazala náskok domácích úplně. Skuhravý vybojoval puk u levé Furchovy tyčky, po otočce jej poslal zcela volnému Košťálovi před branku a bylo vyrovnáno. Západočechům to však nestačilo a v poslední minutě druhé třetiny dokonali obrat ve skóre. Při vyloučení Vondrky nechali spoluhráči Furcha na holičkách. Dvě rány hostů ještě mladý brankář stihl pochytat, ale na dorážku Melenovského už stačit nemohl.

Náhlou převahu hostů demonstrovalo i Čuttovo sestřelení Slobody u mantinelu v úvodu třetí části. Slavia sice hrála během prvních pěti minut dvě přesilové hry, ale jejím hráčům chybělo více důrazu před brankou. Po zásluze tak byli potrestáni, v 4í. minutě se svým druhým gólem mezi dospělými prosadil Zaťovič.

O utkání však ještě zdaleka rozhodnuto nebylo. Za dvě minuty snížil po skvělé přihrávce od Tomicy Bednář a domácí se nadechli k velkému náporu. Nejprve se v dobré příležitosti objevil znovu Bednář a v 54. minutě bylo srovnáno. Micka nečekanou zadovkou za obránce uvolnil Jelínka, který vyhrál souboj s Mensatorem.

Reprezentační gólman vzápětí inkasoval i šestý gól. Tři minuty před koncem normální hrací doby neudržel střelu Kolaříka a důrazný Doležal mu doklepl puk za záda. Stejně jako Vary i Slavia dokázala otočit dvoubrankovou ztrátu, v jejím případě však šlo nakonec o vítězný gól.

Jiří Kalous, asistent Slavie: Po celých šedesát minut to bylo svižné utkání. Musím poděkovat týmu, že ani za nepříznivého stavu deset minut před koncem se nevzdalo.

Josef Paleček, trenér Karlových Varů: Nehráli jsme špatně, ale bohužel jen druhou třetinu. Soupeř projevil svoje kvality, po čtvrtém gólu soupeře jsme polevili a porazili jsme se sami.

Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 6:5 (2:1, 1:3, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. V. Růžička ml. (Vondrka), 13. D. Hruška (Kadlec, Červenka), 26. Červenka (Bednář, Žižka), 51. Bednář (Tomica, Drtina), 54. P. Jelínek (Micka, Kolařík), 57. Doležal (Kolařík) - 11. Kristek (Grof, Melenovský), 27. Sailer (Pech), 34. Košťál (Skuhravý), 40. Melenovský (Kristek), 49. Zaťovič (Dej). Rozhodčí: Fraňo - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 4209.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Čutta, Grof, Duben - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: