Hlavní obsah

Nový kouč Liberce Pešán slavil první výhru, Tygři zdolali Zlín

LIBEREC

Hokejisté Liberce zvítězili v dnešním utkání 19. kola extraligy nad Zlínem 4:2 a dočkali se bodového zisku po třech porážkách za sebou. Nový trenér Bílých Tygrů Filip Pešán, který nahradil Dušana Gregora, po čtvrteční porážce v Mladé Boleslavi slavil premiérovou výhru v nejvyšší soutěži.

Článek

Severočeši tak uspěli v desátém domácím utkání v sezóně teprve počtvrté. Celek RI Okna potvrdil, že se mu mimo svůj led nedaří a vyhrál v této sezoně venku zatím jediné z deseti utkání.

Do zápasu vlétli aktivněji domácí Bílí Tygři a hned v úvodní minutě si první útok vytvořil tlak před Sedláčkem. Z toho však vyústilo pouze hostující vyloučení, ze kterého domácí víc než dvě střely od modré čáry nevytěžili. Poté se hrálo spíše opatrně a výhradně ve středním pásmu. Oba týmy měly problémy s vytvářením vážnějších šancí. Ke konci úvodní části převzal Liberec iniciativu, ale patnáct sekund před jejím koncem se trefil na druhé straně Leška.

Domácím se podařilo vyrovnat hned na začátku druhé části, když sólo proměnil Kašpařík. Gól dostal svěřence kouče Pešána na koně. Ve 27. minutě se totiž mohli dostat do vedení, jenže střelu Blatného zastavila horní tyč. Sudí Hribik poté vylučoval jako na běžícím páse a jednu z početních výhod se podařilo Liberci využít. Ve 35. minutě se trefil poprvé v libereckém dresu Šimánek, který na severu Čech hostuje z Českých Budějovic. Zlínští se poté snažili odpovědět, ale po druhé části zůstali ve vedení domácí.

Třetí třetina během úvodních minut větší šance nepřinesla. A tak jako blesk z čistého nebe přišlo vyrovnání zlínských hokejistů. Situaci dva na jednoho řešil Leška střelou, poté se puk kutálel v brankovišti, kde ho nejrychleji našel Kohler. Vyrovnaný stav vydržel až do času 53:31, kdy dvojnásobnou přesilovku využil Plodek. Liberec měl poté v určitých chvílích strach o své vítězství, ale nakonec ho díky branec Podkonického v 58. minutě potvrdil.

Bílí Tygři Liberec - RI Okna Zlín 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 23. Kašpařík (Modrý, Zíb), 35. Šimánek (Podkonický, Kašpařík), 54. Plodek (Jiruš, Zíb), 58. Podkonický (Šimánek, Kašpařík) - 20. Leška (Andrašovský, Galvas), 48. Köhler (Leška, Kučný). Rozhodčí: Hribik - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 8:12, navíc P. Nedvěd (Liberec) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5702.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Modrý, Derner, Hunkes, Kajínek - V. Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Špaček, Plodek, Klimenta - Pabiška, Blatný, Šachl - Dušek. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.
Zlín: Sedláček - Galvas, Nosek, Bořuta, Kučný, Lučka, Matula, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Kubiš, Kollár, Rachůnek - Matějka, F. Čech, Andrašovský - M. Pšurný, Balán, Záhorovský - Ondráček. Trenéři: Venera a Vlach.

Reklama

Související témata: