Hlavní obsah

Největší rezervy máme v defenzivě, uvědomuje si liberecký kouč Pešán

Josef PešoutSport.czPrávo

Má za sebou první dva zápasy v pozici hlavního kouče extraligového týmu. Nejmladší kouč v historii tuzemské nejvyšší hokejové soutěže Filip Pešán nejprve s Libercem prohrál na ledě Mladé Boleslavi, následně dokázal naplno bodovat proti Zlínu. „Jsem spokojen tak na padesát procent. Kdybychom uhráli aspoň jeden, nebo dva body v Boleslavi, bylo by to veselejší,“ říká Pešán, kterého nejvíce trápí defenziva Tygrů.

Článek

Máte za sebou dva zápasy na střídačce libereckých hokejistů. Jak jste spokojen se svou bilancí?

Jsem rád, že jsme zvládli hlavně domácí utkání se Zlínem, i když jsme si zasloužili bodovat i v Mladé Boleslavi. Co se týče získaných bodů, jsem spokojen tak na padesát procent. Kdybychom uhráli aspoň jeden, nebo dva v Boleslavi, bylo by to veselejší.

Ve třiceti letech jste nejmladším trenérem v historii extraligy. Jak se v této roli cítíte?

Mám jiné starosti, než se zabývat tím, co probíhá v médiích. Soustřeďuji se především na trénink a komunikaci s hráči. Dostal jsem prostor k práci a do konce sezóny je relativně dostatek času.

Jaká je spolupráce s hráči, mezi nimiž je sedm hokejistů starších než vy?

Hráči ke svým povinnostem přistupují profesionálně. Nevidím jediný problém s respektem. Musím ocenit pozitivní atmosféru v kabině a právě ti zkušenější borci jdou v tomto směru příkladem.

Co se snažíte v mužstvu změnit?

Hodně s týmem mluvím. Kluky chci namotivovat k maximálnímu nasazení, k dohrávání osobních soubojů a růstu sebevědomí.

Kde vidíte největší rezervy?

Samozřejmě v defenzivě. Nemůže se stávat, aby nám soupeř jel několikrát během zápasu ve dvou sám na brankáře. Tyhle chyby plynou z přemíry snahy, takže víme, na čem potřebujeme zapracovat.

V příštím kole hrajete na ledě vedoucích Vítkovic...

Právě tento zápas dokonale prověří naši obrannou činnost. Přesto tam pojedeme se vztyčenou hlavou. Uznáváme současnou sílu Vítkovic, na nichž je znát rukopis trenéra Hadamczika. Pro nás to může být užitečná konfrontace, která nám nastaví zrcadlo, jak na tom doopravdy jsme.

A co marodka?

Obránce Žabka má svalové zranění, další bek Harant kloubní potíže. Uvidíme, kdy budou k dispozici.

Kam by mohly sahat liberecké ambice?

Vedení klubu mi žádný konkrétní cíl nevytyčilo. Hlavně chceme v nejbližší době nasbírat body, abychom posílili naději aspoň na předkolo play-off. Ruku v ruce s tím musí jít zlepšený herní projev. Bude to ale hodně těžké, protože o desítku se nebojuje s outsidery, ale třeba i loňským semifinalistou Budějovicemi.

Reklama

Související témata: