Hlavní obsah

Trvaj: Nezbylo mi než skočit

PARDUBICE

Nooo!!! Jéééé.... Zoufalé volání fanoušků po zahozených pardubických šancích se proměnilo v pískot na domácí hokejisty a hněv na sudího Jeřábka. Takový znojemský odpor se na východě Čech nečekal. Jednatřiceti zákroky se při něm zaskvěl gólman Orlů Jiří Trvaj.

Článek

Zvláště zásah proti tutovce Libora Pivka byl výstavní. V NHL by ho divákům pouštěli do omrzení. „Vyjel jsem na hráče, co se napřahoval na střelu, ale ten ještě přihrál úplně volnému Pivkovi, takže mi nezbylo než skočit do prázdné branky a věřit, že mě puk trefí,“ líčil Trvaj, co mu v té chvíli zápasu běželo hlavou.

„Martin Štrbák mi dal krásnou přihrávku, ale já se bál, že puk přeskočí hokejku, takže jsem si ho ještě zpracovával. To byla chyba. A pak jsem trefil přesně Trvajovu lapačku,“ nemohl uvěřit Pivko. „Měl jsem to dát a zápas mohl vypadat jinak,“ věděl dobře ryšavý útočník.

Od zlikvidované šance z druhé třetiny se Znojmo odpíchlo k těsné výhře 2:1, po které už alespoň není poslední. „Pohled na tabulku je ale stejně tristní,“ pokýval hlavou znojemský gólman. „V několika zápasech jsme třeba hráli dobře, ale prohráli jsme o gól. To jsme v Pardubicích nechtěli dopustit.“

Trvaj se tentokrát mohl spolehnout i na spoluhráče. Makali na doraz, padali do střel. A hlavně se ukázalo, jak důležitý je návrat Jiřího Dopity do znojemské sestavy.

„To je bez debaty, Jirka je obrovská persona.“ Na jaké příčky si po odrazu ode dna Znojmo troufá? „To bych nechtěl říkat. My musíme myslet vždycky jen na ten příští zápas. Ale určitě chceme mnohem výš,“ prohlásil Trvaj rozhodně.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články