Hlavní obsah

Neuvirth za Třinec chytat nebude, vrací se zpět do Washingtonu

Hokejový gólman Michal Neuvirth se z Třince už po pěti dnech vrací zpátky do zámoří. Slezský klub dvacetiletému brankáři nebyl schopen garantovat pozici jedničky, Washington si ho proto stáhl zpět do své organizace v zámoří.

Článek

Talentovaný gólman měl po zranění v extralize nabrat zkušenosti a zápasový rytmus kvalitní soutěže. Jenže stálé místo v brance mu třinecký klub nezaručil, třebaže tak měla znít dohoda s Capitals.

"Nikdo mu neslíbil, že bude automaticky jednička. Na jednu stranu je pochopitelné, že to bral tak, že bude chytat, ale na druhou stranu nemůžou trenéři nerozchytaného gólmana hned zapracovat do základní sestavy. Logicky proto chtěli, ať prokáže svou aktuální výkonnost s tím, že by časem prostor dostal," řekl mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Neuvirth se tak fakticky ani nestal hráčem Třince. Když totiž o víkendu zjistil stav věcí, odmítl podepsat smlouvu. Záležitost se znovu dostala do rukou manažerů, ale k dohodě už nedošlo. "Možná se někde stala komunikační chyba, nedorozumění. Přece jen v tom byl Washington, Sparta, která vlastní jeho práva pro extraligu, náš klub a hráčův agent," uvedl Pullmann.

O českého juniorského reprezentanta se zajímala Žilina, z níž odešel krajan Petr Přikryl, ale Washington si Neuvirtha vyžádal zpátky do zámoří. Tam by se měl už o víkendu postavit do branky Charlestonu v nižší soutěži ECHL.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice