Hlavní obsah

Kladno - Sparta 1:3Sparťané v Kladně loupili i bez es

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Bělohlav 1 : 0
37. Ptáček 1 : 1
39. Kratěna 1 : 2
59. Broš 1 : 3

KLADNO

Sparta i podruhé v sezóně dovezla domů všechny body ze stadiónu Kladna, svého v minulých sezónách neoblíbeného soupeře, byť jí v sestavě chyběla ofenzivní esa Ton a Ručinský. „Podali jsme kompaktní bojový výkon, šest bodů za sezónu jsme z Kladna už dlouho neodvezli,“ liboval si sparťanský asistent Marian Jelínek.

Článek

Spíše důraz a nasazení než technické finesy charakterizovaly první polovinu zápasu. Domácí byli aktivnější, při svých obávaných přesilovkách před Pöpperlem vytvořili několik nebezpečných závarů, ale dlouho bez efektu. Skórem pohnul v početní výhodě až Bělohlav.

Obrat za dvě minuty

Pražané naráželi na formu reprezentačního gólmana Kopřivy, ale dvě minuty v závěru prostřední části jim stačily na obrat. Nejprve po skončení přesilovky Langhammer nabil obránci Ptáčkovi, za 124 sekund parádním způsobem zužitkovali přečíslení dvou hráčů na jednoho Výborný s Kratěnou, který zakončoval do prázdné branky. O možnost závěrečného náporu domácí připravil gólovou pojistkou Broš. „Za stavu 1:0 jsme měli několik šancí, ale neproměnili je,“ štvalo kladenského kouče Zdeňka Müllera.

Na Spartě už ale s velkým očekáváním vyhlížejí reprezentační přestávku. Ne snad kvůli výsledkům, vždyť z posledních čtyř zápasů získali Pražané devět bodů, ale kvůli doléčení důležitých opor. K útočníku Netíkovi, jenž laboruje se zraněnými vazy v koleni, a beku Vykoukalovi, který má naražená žebra, totiž přibyly i dvě ofenzivní hvězdy: Martin Ručinský a Petr Ton.

Zaskočili ostatní

„Když někdo chybí, mají aspoň šanci se ukázat ostatní,“ říkal obránce František Ptáček, jenž sám přispěl k nahrazování střelců jednou brankou. Ručinský ani Ton, ale zřejmě nebudou k dispozici ani v neděli v Padrubicích. „Martin odlétá v sobotu do Londýna za doktorem, který mu už operoval kyčel, aby se na ni podíval. Uvidíme, jaký to bude mít vývoj, nevypadá to úplně dobře,“ nehýřil optimismem sparťanský asistent Marian Jelínek. Ton zápasu přihlížel jen v civilu. „Má natržený úpon na boku, nechtěli jsme riskovat zhoršení jeho stavu,“ vysvětloval asistent.

Se sebezapřením dohrával v Kladně i autor vítězné branky Ondřej Kratěna. „Je toho víc, co mě trápí,“ nechtěl specifikovat povahu svého zranění útočník, jenž se kvůli zdravotním problémům omluvil i z reprezentace. „Potřebuju to teď doléčit, na přestávku už se hodně těším. Proto jsem se hned z nároďáku omluvil,“ vykládal Kratěna.

Geus Okna Kladno - Sparta Praha 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Bělohlav (Martin Procházka) - 37. Ptáček (Langhammer), 39. Kratěna (D. Výborný), 59. Broš (Melichárek). Rozhodčí: Minář - Guth, Křivský. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 3916.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Srdínko, Šmach, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Z. Nedvěd, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.
Sparta: Pöpperle - Černošek, Gulaši, Ptáček, Jerofejevs, L. Procházka, Jan Hanzlík - D. Výborný, Broš, Kratěna - Melichárek, Langhammer, Látal - Mrňa, Podlešák, Hromas - Hrdel, Mikulík, Krätzer. Trenéři: D. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno