Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 1:2Litvínov vyhrál počtvrté za sebou, dobyl led Plzně 2:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Dvořák 1 : 0
23. Hübl 1 : 1
56. Lukeš 1 : 2

PLZEŇ

Hokejisté Litvínova vyhráli ve 20. kole O2 extraligy na ledě Plzně 2:1. Souboj týmů z čela tabulky ozdobil výkon obou gólmanů, který nakonec těsně vyhrál ve vynikající formě chytající Petr Franěk.

Článek

Ve vyrovnaném utkání sice vedli po první třetině Západočeši, hosté však v prostřední části vyrovnali a výhru jim zajistil trefou v závěrečném dějství František Lukeš. Lasselsberger po slibném vstupu do extraligy ztrácí dech, z posledních čtyř utkání získal jediný bod a pomalu se propadá tabulkou. Severočeši naopak vyhráli sedmý z posledních osmi duelů.

Po opatrném úvodu gólově udeřilo během prvního pobytu čtvrtých formací na ledě. Kombinaci celého útoku zakončil přesnou střelou švihem plzeňský Dvořák. Dvoubrankové vedení mohl při přesilové hře po příhře Kracíka zajistit domácím Vlasák, litvínovský gólman Franěk se ovšem stihl včas přesunout v brankovišti. Hosté se soustředili na pečlivou obranu středního pásma a rychlé brejky. Strážce domácí branky Málka však vážněji prověřila až Šlégrova tvrdá střela v přesilovce.

Do prostřední části vstoupili aktivněji hosté. Navíc po zaváhání Kracíka v rozehrávce přihrál Kubinčák Hüblovi a ten střelou z otočky vyrovnal. Nápor hostů ale domácí brzy otupili a naopak sami hrozili v obranném pásmu Litvínova. Franěk musel zlikvidovat pravým betonem nebezpečný pokus Adamského po vyhraném buly. Za chvíli přihrál Straka mezi kruhy najetému Redlihsovi, jeho střelu však obětavým pádem zablokoval uzdravený bek Skuhrovec.

V polovině zápasu zranil Jenáček krvavě v obličeji Vampolu, a Plzeň tak získala možnost čtyřminutové početní výhody. Domácí hráči ji však nesehráli ideálně, Fraňka ohrozili jen slabou střelou Benáka. Mnohem nebezpečněji pálil přes obránce ve vlastním oslabení Hübl, Málek ale bleskově srazil betony. Těsně před druhou sirénou zakončil svou akci agilní Dvořák křížnou přihrávkou na Matějovského, jehož střelu z těžkého úhlu ležící Franěk se štěstím vyrazil mimo.

Začátek třetí třetiny ovládli rychleji bruslící domácí, svižnou střelu Vlasáka z mezikruží ale Franěk zastavil. Jeho protějšek Málek si zase poradil s tečí Jánského. Akce se začaly střídat před oběma brankami. Po závaru v obranné třetině domácích vyrazil Málek bombu Kubáta z levého kruhu. Z protiútoku se po Fabušově vybídnutí dostal do vynikající šance Vlasák, vypálil ovšem pouze do Fraňkova postoje. Hosté poté jeli přečíslení čtyři na dva, Trávníček ale v jeho zakončení selhal.

Necelých pět minut před koncem vybojoval Reichel za brankou kotouč pro Lukeše, který opakovanou střelou strhl vedení na stranu Litvínova. Domácí ve snaze o vyrovnání zkusili hru bez brankáře. Tu navíc umocnilo vyloučení Trávníčka, Franěk ale během ní vyrazil dorážku Fabuše a početný kotel hostujících fanoušku mohl slavit již osmé vítězství svých oblíbenců na kluzištích soupeřů.

Lasselsberger Plzeň - Litvínov 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Dvořák (Kubalík, Laš) - 23. V. Hübl (Kubinčák), 56. Lukeš (Reichel). Rozhodčí: Kubeš - Bejček, Prchal. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 7095.
Plzeň: Málek - Benák, Pácal, Cartelli, Redlihs, Čakajík, S. Hudec, Smrek - Důras, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Vampola, Kracík - Adamský, Šindel, Matějovský - Dvořák, Kubalík, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, O. Poživil, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Zíma, Heinisch, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Reklama

Související témata: