Hlavní obsah

Roman Čechmánek odpovídal v on-line chatu Sport.cz

PRAHA

Během své dlouhé kariéry už toho hokejový brankář Roman Čechmánek dokázal opravdu hodně. Je olympijským vítězem z Nagana, třikrát slavil titul mistrů světa, uspěl i při svém angažmá v zámořské NHL. Po této sezóně se ale sedmatřicetiletý gólman chystá svůj hokejový život na ledě uzavřít. V úterý před polednem si milovník sushi a dobrého vína udělal čas na otázky čtenářů Sport.cz v on-line chatu.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Roman Čechmánek

Článek

Roman Čechmánek nevstoupil do dospělého hokeje zrovna raketově. Rodný Zlín se jej na začátku 90. let zbavil jako neperspektivního a mladý gólman se musel dva roky protloukat v nižší lize. Druhé z těchto angažmá mu však přineslo štěstí, v ve valašském Vsetíně se tehdy formovalo mužstvo budoucích šampionů a Čechmánek měl být jedním z jeho základních kamenů.

Po postupu do nejvyšší soutěže pak v letech 1995-99 pětkrát za sebou vychytal Vsetínu mistrovský titul a stal se i stabilním členem reprezentace. Jako náhradník byl u slavného triumfu na olympiádě v Naganu a třikrát si pověsil na krk i zlatou medaili z mistrovství světa.

Postavou mohutný brankář se neztratil ani ve slavné NHL, kam odešel v roce 2000. Vypracoval se na jedničku týmu Philadelphia Flyers, kde strávil tři sezóny a v té poslední obdržel společně s Eschem a Brodeurem William M. Jennings Trophy pro brankáře s nejnižším brankovým průměrem ligy v dané sezóně. Během výluky v NHL se Čechmánek vrátil domů a poslední dva roky odvádí dobré služby v dresu Třince.

ON-LINE CHAT NA SPORT.CZ:
Hokej:brankář Roman Čechmánek

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín