Hlavní obsah

Sejejs doporučil Varům při vstupu do KHL dva týmy

PRAHA

Vedení Karlových Varů zvažuje vstup do Kontinentální hokejové ligy (KHL) a pomoci s rozhodováním mu přijel někdejší hráč Západočechů Normunds Sejejs. Bývalý obránce lotyšského národního týmu má s KHL své zkušenosti, momentálně totiž pracuje jako generální manažer týmu Dynamo Riga, lotyšského zástupce v KHL.

Foto: Jan Čech/www.hokejkv.cz

Bývalý obránce Karlových Varů Normunds Sejejs

Článek

„Sešli jsme se Miroslavem Vaňkem, ale více jsme si o KHL povídali při jeho návštěvě v Rize. Více času na povídání jsem měl spíše s ostatními lidmi z vedení klubu,“ prozradil Sejejs pro klubový web Energie . Generální manažer karlovarského klubu příliš sdílný nebyl. „Vím, že Karlovaráky, ale nejen je, zajímá jestli KHL ano nebo ne. Vím, že všichni chtějí informace, ale já bych chtěl požádat o trpělivost,“ nechtěl prozradit detaily.

V případě, že jednání KHL s Karlovými Vary dopadnou úspěšně, muselo by s největší pravděpodobností vzniknout v lázeňském městě další mužstvo. „Dynamo Riga hraje KHL a Riga 2000 hraje nejvyšší běloruskou ligu. Je to nejlepší model. Navíc je to skvělé i pro národní mužstvo. Pokud tým dokáže přivést kvalitní hráče na reprezentační úrovni, může být větší část národního mužstva pohromadě celý rok. Tým se dokáže sehrát a na mistrovství světa je daleko silnější,“ ,“ doporučil Sejejs.

Vlastníkem Dynama Rigy je plynařská společnost

Vazby ruských bohatýrů ke Karlovým Varům by mohly rokování a zisk finančních prostředků na účast v nově vzniklé soutěži pomoci. „My jako Dynamo Riga jsme akciovou společností. Největší balík drží plynařská společnost. Druhý největší vlastník je majitel této společnosti. Klub má ještě další čtyři podílové vlastníky. Tito akcionáři se složili na chod celého klubu a samozřejmě i na KHL,“ objasnil způsob financování Sejejs, jehož tým je v současnosti na třetím místě Charlamovovy divize KHL za Omskem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice