Hlavní obsah

Vítkovice potvrdily vedení, Litvínov ani Slavia body nepřidaly

Hokejisté Vítkovic zvítězili v nedělním 23. kole O2 extraligy na ledě Pardubic 4:3 po samostatných nájezdech a znovu se osamostatnili v čele tabulky. O skóre druhý Litvínov totiž prohrál ve Znojmě a s jednobodovým náskokem třetí Slavia v Liberci. Nejhorší tým extraligy z Českých Budějovic přejel na domácím ledě Zlín 3:0 a na předposlední Mladou Boleslav ztrácí již jen bod.

Článek

Vítkovičtí v Pardubicích vyhráli první třetinu, domácí ale v úvodu prostřední části dvěma rychlými góly otočili. Krenželok sice vzápětí vyrovnal, Divíškova branka ale opět dostala do lepší pozice východočeský tým. Deset minut před koncem však zařídil vyrovnání Varaďa a nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy, v nichž zařídil dva body pro hosty Ujčík. Vítkovičtí tak zvýraznili své vedení, Pardubice se posunuly na čtvrté místo.

Slávistům dva výjezdy na sever Čech nevyšly. V pátek prohráli v Litvínově a v neděli dvakrát vedli, liberecký veterán Petr Nedvěd ale pokaždé zařídil vyrovnání. Domácí se poprvé dostali do vedení až na začátku poslední desetiminutovky, kdy se pohotovou dorážkou prosadil Šachl. Za 67 sekund Liberec zasadil rozhodující ránu, když se v navlas stejné situaci dobře zorientoval Podkonický. Slavia před vyprodaným hledištěm již síly na zvrat nenašla a opět ztratila v honu za prvním místem.

Litvínov nebyl po výhře nad Slavií daleko od tří bodů ani ve Znojmě, Orli ale během posledních deseti minut otočili nepříznivý vývoj zápasu dvěma góly a definitivní pojistku přidal při power play hostů Dopita. Severočeši tak na vedoucí Vítkovice ztrácejí dva body, Slavia jim šlape na záda s jednobodovým odstupem.

Sparta se dotáhla na Plzeň 

Hokejisté Plzně prohráli na Kladně a ztratili čtvrtou příčku. Západočeši dokázali odpovědět ještě v první třetině na úvodní gól Martina Procházky, definitivní podobu skóre ale stanovil v 50. minutě domácí Čurilla. Na západočeský klub se tak v tabulce dotáhla pražská Sparta, která sice v domácím duelu s Mladou Boleslaví prohrála první třetinu, pak ale otočila brankami Podlešáka a Broše a těsné vedení již nepustila.

Elitní desítku uzavírá po výhře nad Karlovými Vary Třinec. Oceláři porazili Západočechy i ve třetím vzájemném duelu v sezóně, poprvé ale v normální hrací době. Rozhodnutí přinesla třetí třetina, v níž domácí zlomili nerozhodný stav třemi góly během deseti minut.

Budějovice jsou sice stále nejhorším celkem extraligy, pokud jde ale o výkony na ledě soupeře, je na tom nejhůře Zlín. Což se potvrdilo i na jihu Čech. Nevýrazní Moravané inkasovali již v osmé minutě a na vyšší obrátky přepnuli až v závěrečné části. I přes enormní snahu ale v posledních šesti minutách dvakrát inkasovali a z Budějovic jedou bez bodu. Jihočeši zvítězili podruhé za sebou na domácím ledě 3:0 a na vlastním ledě neinkasovali již 125 minut.

23. kolo hokejové O2 extraligy
Třinec - Karlovy Vary 4:1on-line
Branky: 24. Martynek, 48. Balej, 58. Balej, 58. D. Seman - 36. Kumstát.
Pardubice - Vítkovice 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 23. Klejna, 25. Kolář I, 34. Divíšek - 12. Krstev, 26. Krenželok, 51. Varaďa, rozhodující sam. nájezd Ujčík.
Liberec - Slavia 4:2on-line
Branky: 32. P. Nedvěd, 42. P. Nedvěd, 51. Šachl, 52. Podkonický - 27. Červenka, 37. Micka.
Sparta - Mladá Boleslav 2:1on-line
Branky: 22. Podlešák, 46. Broš - 9. Tomas.
České Budějovice - Zlín 3:0on-line
Branky: 8. Toman, 55. Huml, 57. L. Květoň.
Kladno - Plzeň 2:1on-line
Branky: 4. Martin Procházka, 50. Čurilla - 20. Smrek.
Znojmo - Litvínov 5:3on-line
Branky: 21. Selingr, 36. Selingr, 51. Tesařík, 53. Haman, 60. Dopita - 16. Kroupa, 38. Branda, 49. Lukeš.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice