Hlavní obsah

Petr Nedvěd: Vítězství nám dodá sebevědomí

Po dvou nevydařených zápasech venku hokejisté Liberce zabrali a porazili na vlastním ledě mistrovskou Slavii 4:2. Dvěma góly se na výhře podílela nejzvučnější posila Severočechů, útočník Petr Nedvěd. "V závěru už Slávisté neměli síly na zvrat, zatímco my byli v euforii," vykládal Nedvěd v rozhovoru po nedělním zápase.

Článek

Liberečtí hokejisté po porážkách v Karlových Varech a v Plzni zabrali v extralize proti mistrovské Slavii...

Potřebovali jsme vyhrát, protože se potácíme na jedenáctém místě tabulky. Vítězství nad Slavií nám dodá sebevědomí do dalších zápasů, v nichž máme těžké rozlosování.

Slavii jste přehrávali hlavně v poslední třetině, což rozhodlo...

Na Pražanech se asi podepsal těžký program v součtu extraligy a Ligy mistrů a s tím spojené cestování za soupeři. V závěru už neměli síly na zvrat. Kdežto my jsme byli v euforii, vedli jsme a prokázali jsme i dobrou psychickou připravenost.

Vaše dva góly do slávistické sítě byly hodně důležité. Oba padly po dorážkách...

V Plzni jsem jel dvakrát sám na branku. Při takových situacích si docela věřím, ale nic z toho nebylo. Tentokrát jsem se prosadil z prostoru těsně před brankou a jsem rád, že to vyšlo. Nebyly to góly, které bych si kvůli kráse dal obrazně řečeno do vitríny, ale zase měly svou hodnotu z hlediska bodů.

V příštím kole jedete v pátek k severočeskému derby do Litvínova. S jakým předsevzetím?

Bude to těžký zápas proti rozjetému soupeři. Litvínov jsem ještě v této sezóně neviděl hrát, ale jeho výsledky hovoří za vše. Předvádí vynikající hokej. Má za sebou sérii šesti výher po sobě, kterou přerušila až porážka ve Znojmě. Budeme mít plné ruce práce. Uspět můžeme, jen když zopakujeme výkon jako proti Slavii při bojovnosti po celých šedesát minut.

Reklama

Související témata: