Hlavní obsah

Do útoku to Čechmánka nikdy netáhlo, o svých nástupcích má jasno

PRAHA

Roman Čechmánek i během úterního on-line chatu na Sport.cz znovu potvrdil, že se na konci této sezóny definitivně rozhodne o konci své hokejové kariéry. Sedmatřicetiletý gólman už cítí únavu z neustálého kolotoče zápasů a hodlá se více věnovat obchodování s vínem. O své nástupce se však olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa neobává a vyslovil jména několika podle něj nejlepších českých brankářů.

Článek

"Nejlepším brankářem za poslední dobu byl Dominik Hašek, teď je to určitě Tomáš Vokoun. V naší lize momentálně kraluje kladenský Kopřiva a myslím si, že mu bude patřit budoucnost. Také Lukáš Mensator dokazuje, že patří do špičky našich brankářů a v reprezentaci je oprávněně," prohlásil Čechmánek, jemuž se extraligoví konkurenti velmi líbili na poslední reprezentační akci.

ON-LINE CHAT NA SPORT.CZ:
Hokej:brankář Roman Čechmánek

Velmi také kvitoval návrat trenéra Vladimíra Růžičky k národnímu týmu. "První turnaj ukázal, že má reprezentace nakročeno správným směrem a přeji trenérovi mnoho úspěchů. Hokej se za poslední roky změnil a bylo potřeba už na to zareagovat," narážel na předchozího kouče Aloise Hadamczika, s nímž měl během svého působení v reprezentaci potíže.

Toto téma samozřejmě velmi zajímalo i čtenáře Sport.cz, nabízela se i otázka, zda kvůli Hadamczikovi někteří reprezentaci i odmítali. "Samozřejmě. Nikdo o tom nechtěl mluvit veřejně a pro fanoušky hokeje bylo těžké jim vysvětlit proč nevidí své oblíbené hráče. Hadamczik neumí s hráči komunikovat," nebál se odpovědět Čechmánek, jenž za svůj největší úspěch považuje šanci zahrát si v NHL.

Vsetínu drží palce

"Byla to krásná část mé hráčské kariéry, rád na ni vzpomínám. Opravdu se mi tam dařilo, ale už je to dávno. Působení ve Philadelphii patřilo vedle Vsetína k těm nejvydařenějším," prozradil. Vsetín, v jehož dresu vybojoval pět mistrovských titulů, sleduje i po jeho strmém pádu do nižších hokejových pater a přál by mu návrat mezi elitu. "Budou to mít těžké, z druhé národní ligy je do extraligy opravdu daleko. Ale už kvůli skvělým fanouškům bych jim to vřele přál."

Pokud by měl Čechmánek jmenovat svou největší životní trofej, byl by to právě první mistrovský titul v extralize se Vsetínem. Ale rád vzpomíná i na zlaté úspěchy s národním týmem, například na MS 2000. "Podařilo se nám vytvořit skvělou partu, která to dotáhla až na titul. Utkání se Slováky bylo dramatické až do poslední minuty a o to větší radost jsme měli na konci," vyprávěl.

Rád sleduje anglický fotbal

Když se nevěnuje hokeji, rád se brankář Třince podívá na anglický fotbal ("Rád shlédnu utkání silné čtyřky - Chelsea, Liverpool, Manchester United, Arsenal"), nebo si vychutná dobré víno. Ostatně nedávno otevřel v Praze vinotéku. Ačkoliv odchytal přes dvacet let v brance, se spoluhráči v poli by neměnil. "Chuť postavit se do útoku by možná byla, v reálu to však není možné. Tak dobrý jako oni nejsem," poznamenal.

Reklama