Hlavní obsah

V kabině vítkovických hokejistů řádí virus

OSTRAVA

Neznámý virus doslova klátí kádr hokejistů Vítkovic. Po dopoledním tréninku zůstalo kouči Ladislavu Svozilovi jedenáct zdravých hráčů, zbytek sužují teploty, bolesti hlavy a průjem. Klub proto narychlo zrušil večerní přípravný duel s Trenčínem.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Vítkovický Radka Philippa se pokusil narazit na mantinel Sparťana Roberta Tomíka

Článek

"Nezůstal nám jediný gólman a v jedenácti lidech by zápas neměl smysl. Zatím nemáme výsledky krevních odběrů a dalších vyšetření, takže ani nevíme, z čeho jsme se mohli nakazit," krčil bezradně rameny trenér Svozil, který se zatím brání variantě, že by se tým mohl přiotrávit zkaženým jídlem na Tatranském poháru v Popradu. Tam Ostravané hráli na konci minulého týdne a v neděli už na lůžka ulehla první vlna marodů. Se stejnými příznaky dnes zamířila k lékaři další skupina vítkovických hokejistů.

"Nerad bych ublížil pořadatelům. Stravovali jsme se tam všude společně a problémy má zatím jen polovina kádru. Tím pádem by to nemusela být salmonelóza. Dokud jsme bez výsledků, asi nemá cenu o tom spekulovat," mínil Svozil. Výsledky zdravotních vyšetření budou známy ve středu.

Torzo mužstva dočasně doplní hráči z juniorky. "Poskládáme aspoň tři pětky a budeme trénovat dále. Ve středu uvidíme, jestli to ustoupí. V opačném případě budeme muset odříct i čtvrteční utkání v Prostějově," dodal Svozil.

Reklama

Související témata: