Hlavní obsah

Ruská věž zůstává v Pardubicích

Když na konci ledna přicházel, nacházely se Pardubice v tabulce hokejové extraligy na posledním místě a strachovaly se o udržení příslušnosti v nejvyšší soutěži. I zásluhou Stěpana Zacharčuka se Dynamo zachránilo a nyní se s třiatřicetiletým ruským obráncem domluvilo na prodloužení kontraktu i pro příští sezonu.

Foto: www.hcdynamo.cz/

Stěpan Zacharčuk.

Článek

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo udržet další důležitý článek naší obrany, který výrazně pomohl v závěru loňské sezony. Stěpan prokázal po příchodu do Pardubic své kvality. Je to velice zkušený obránce s velkým herním přehledem a tvrdou střelou," uvedl pro oficiální stránky klubu člen jeho představenstva Dušan Salfický.

Zacharčuk do Pardubic zamířil z Kontinentální ligy z Nižněkamsku, který mu vypověděl smlouvu na základě toho, že byl účastníkem dopravní nehody, od níž utekl. V KHL působil i v Togliatti, Kazani, Nižném Novgorodu a Vladivostoku. Celkem v této soutěži odehrál i s play off 520 zápasů a v roce 2010 získal v dresu Kazaně Gagarinův pohár.

Téměř dvoumetrový a přes sto kilogramů vážící zadák odehrál v minulém ročníku za Východočechy 12 zápasů, v nichž si připsal gól a pět asistencí. „Těším se na novou sezonu, na skvělé fanoušky a skvělé město," vzkázal Rus.

Reklama

Související témata: