Hlavní obsah

Vítkovice nestačily na Spartu, Litvínov se vrátil na druhou příčku

Hokejisté Vítkovic nestačili ve 25. kole O2 extraligy na domácí Spartu a prohráli 1:4, dvěma góly se blýskli Netík s Kratěnou. Slavia prohrála v Kladně 1:2 a ztratila druhé místo, kam se vrátil Litvínov. Severočeši si poradili s domácími Pardubicemi 3:0. Plzeň ztratila vedení a prohrála v Třinci 3:4, České Budějovice zdolaly Karlovy Vary 3:2 po nájezdech. Liberec podlehl Znojmu 3:4 a Boleslav deklasovala Zlín 7:2.

Článek

Sparta vrátila Vítkovicím porážku z prvního vzájemného duelu, když v domácím prostředí zdolala svěřence Aloise Hadamczika 4:1. Góly Pražanů si mezi sebe rozdělili Tomáš Netík a Ondřej Kratěna. Čestnou branku hostí zaznamenal ve 49. Klimek.

Litvínovští vlétli na svého soupeře bez ostychu a po dvou minutách hry vedli gólem Trávníčka. Pardubice měly několik šancí na srovnání skóre, gólmana hostí však nepřekonaly. Odpor Východočechů zlomil v 55. minutě Kroupa a na konečných 3:0 upravil Jiří Šlégr a černožlutí se tak přiblížili k vedoucím Vítkovicím.

Slavia mohla využít zaváhání Vítkovic a stáhnout stejně jako Litvínov manko na první místo. Na ledě Kladna vedla po první třetině gólem Vašíčka. Další branku viděli fanoušci až ve 48. minutě, kdy se trefil k nevoli sešívaných Pavel Patera. O tom, že body zůstanou domácím rozhodl v 56. minutě Radek Bělohlav.

Vedení Plzni znovu nestačilo

Ani dvougólové vedení nestačilo Plzni k zisku bodů z ledu Třince. První třetina patřila Západočechům díky brankám Smreka a Straky, avšak po změně stran Oceláři čtyřmi góly stav otočili. Dvakrát se trefil domácí Jozef Balej. Do konce druhé dvacetiminutovky snížil Kracík, ale v závěrečné části diváci branku neviděli.

Napínavý duel proti Liberci se štastným koncem pro domácí viděli fanoušci Znojma. Jejich miláčci vedli po první třetině 2:0 a ve 47. minutě již 4:1, přesto se museli o výsledek obávat. Tygři během osmnácti sekund poslední minuty snížili na 3:4, dokonat husarský kousek se jim však nepodařilo. Dvěma góly se zaskvěl domácí Martin Růžička.

Obrat se podařil Českým Budějovicím, které prohrávaly po první dvacetiminutovce 0:2 brankami Skuhravého a Němce. Poté se Mountfieldu povedly dva výborné vstupy do třetiny, když nejprve ve 22. minutě snížil Hřebejk a ve 41. minutě srovnal stav Kotrla. Duel dospěl až na nájezdy, v nichž zařídil bod navíc domácí Tomáš Kůrka.

V jasnou záležitost se proměnil duel Mladé Boleslavi se Zlínem. Domácí vedli již ve 25. minutě 5:0, ale do konce druhé třetiny dokázali Berani dvěma góly korigovat stav. V poslední dvacetiminutovce však přidali Středočeši další dvě přesné rány a vylepšili si skóre. I přes výhru zůstal extraligový nováček na posledním místě tabulky.

Hokejová O2 extraliga, 25. kolo
Č. Budějovice - K. Vary 3:2 SN.on-line
Branky: 23. Hřebejk, 42. Kotrla, rozh. nájezd Kůrka - 8. Skuhravý, 11. Němec
Sparta - Vítkovice 4:1on-line
Branky: 31. a 47. Netík, 13. a 60. Kratěna - 49. Klimek
Třinec - Plzeň 4:3on-line
Branky: 27. a 30. Balej, 22. Výtisk, 31. Martynek - 11. Smrek, 15. Straka, 37. Kracík.
Pardubice - Litvínov 0:3on-line
Branka: 2. Trávníček, 55. Kroupa, 58. Šlégr
Kladno - Slavia 2:1on-line
Branky: 48. Patera, 56. Bělohlav - 19. Vašíček
Znojmo - Liberec 4:3on-line
Branky: 33. a 47. M. Růžička, 31. Mojžíš, 38. Svoboda - 38. Zíb, 60. Kašpařík, 60. Modrý.
Ml. Boleslav - Zlín 7:2on-line
Branky: 17. a 24. Padělek, 13. Mocek, 15. Eiselt, 26. Boháč, 57. Kočí, 59. Benda - 34. Rachůnek, 39. Leška

Reklama

Související témata: