Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 4:1Vedoucím Vítkovicím zlomila na Spartě vaz dvojnásobná oslabení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kratěna 1 : 0
31. Netík 2 : 0
47. Netík 3 : 0
49. Klimek 3 : 1
60. Kratěna 4 : 1

PRAHA

Hokejisté Vítkovic se čtvrté výhry v řadě nedočkali. V utkání pětadvacátého kola prohrály na ledě Sparty 1:4. Hosty dlouho držel ve hře výtečný brankář Pinc, ani on ale na vše nestačil. Pražané o své výhře rozhodli zejména zásluhou dobře sehraných přesilovek pět na tři, ve kterých vstřelili své úvodní dva góly. I přes porážku však Hadamczikovi svěřenci zůstávají v čele soutěže.

Článek

Kdo z fanoušků dorazil v neděli do Holešovic netuše toho, které dva týmy proti sobě hrají, podle prvních deseti minut by rozhodně netipoval, že se jedná o aktuálního lídra a předsezónního favorita. Hra v té době postrádala spád, kupilo se i mnoho nepřesností. Vše se ale změnilo ve dvanácté minutě, kdy Sparta hrála dlouhou dvojnásobnou přesilovku. Na modré čáře napřáhl Kratěna, při nepovedené střele div že nezlomil hůl, kotouč ale k překvapení všech po teči hostů zapadl za bezmocného Pince.

Vítkovického gólmana ovšem nešťastná branka nerozhodila, soudě podle následujících minut tomu bylo spíše naopak. Ve čtrnácté minutě si na něm střelou do protipohybu vylámal zuby Výborný, ve stejné pozici zanedlouho neuspěl ani Ton. Nejlepší zákrok si však schoval na závěr první části, kdy neskutečnými zákroky á la během necelých deseti vteřin vychytal hned trio domácích hráčů.

Sparta znovu udeřila v dvojnásobné přesilovce

V sedmadvacáté minutě ošálil Pince bekhendovým blafákem Netík, úplně odkrytou branku ale poté neuvěřitelně minul. Vítkovice byly směrem dopředu úplně bezzubé, za přijatelné skóre mohly děkovat jen svému gólmanovi, který pochytal i střely Ptáčka, Gulašiho a Langhammera.

V polovině utkání hrála Sparta podruhé dlouhou přesilovku 5 na 3 a znovu z ní trestala. Ton si povyjel od levého mantinelu, přesně našel nekrytého Netíka, který tentokrát již zívající branku trefil. Na konci prostřední části hry se Kratěna efektivní stahovačkou zbavil Stehlíka, následná střela švihem se ale mezi tři tyče nevešla.

V úvodu třetí třetiny se do tlaku dostaly i Vítkovice, kontaktního gólu se ale nedočkaly. Na druhé straně naopak mohl zvýšit Netík, Pinc ale máchl lapačkou a dělovku zlikvidoval. Přesto se Netík záhy své druhé trefy dočkal, když pohotově sklepl Kratěnovo nahození od modré. Vítkovice ale dokázaly bleskově zareagovat, při přesilové hře se prosdil autor hattricku z minulého kola Klimek. I přes zvýšenou aktivitu už ale hosté na víc nedosáhli, při hře bez brankáře naopak ještě z hole Kratěny počtvrté inkasovali.

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Sparta Praha - Vítkovice Steel  4:1</strong> (1:0, 1:0, 2:1)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 13. Kratěna (Vykoukal), 31. Netík (Ton, Vykoukal), 47. Netík (Kratěna, Ptáček), 60. Kratěna (Langhammer) - 49. Klimek (Burger, Barinka). Rozhodčí: Šindler - Kis, Pavlovič. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 6119.</td></tr><tr><td><strong>Sparta Praha:</strong> Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Jerofejevs, Vojta - Netík, D. Výborný, Kratěna - Melichárek, Koreis, Hromas - Latál, Vondráček, Krätzer - Ton, Langhammer. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek. </td></tr><tr><td><strong>Vítkovice:</strong> Pinc - Krstev, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Jurečka, Ovčačík, Voráček - Kvapil, Burger, Krenželok - Ujčík, Šimíček, Svačina - Treille, Petrovický, Roman - Klimek, Štefanka, Varaďa. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec