Hlavní obsah

HOKEJ: Vítkovice zůstaly v čele, obě pražská "S" prohrála

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty po nedělním vítězství nad Vítkovicemi dokázali bodovat i na ledě Zlína. Jejich bod za porážku v prodloužení 4:5 lze však označit spíše za ztrátu, protože v průběhu zápasu vedli už o dvě branky. Mistrovská Slavie zase prohrála po nájezdech se Znojmem. Vítkovice naproti tomu v 26. kole O2 extraligy porazily Třinec 3:2 po samostatných nájezdech a zůstávají v čele tabulky.

Článek

Už v první třetině si Sparta vytvořila na ledě Zlína dvoubrankový náskok, ale ještě do poloviny utkání o něj zase rychle přišla. Nejprve po úniku snížil Mokrejš a ve 30. minutě Rachůnek vyrovnal. Hosty však dostal znovu do vedení Vykoukal a Sparta se držela až do 59. minuty. Poté však za Pöpperleho dorazil puk Roman Vlach a syn slavnějšího otce poté udeřil i po 86 vteřinách prodloužení.

V Ostravě se odehrála mimořádně tuhá moravská bitva mezi Vítkovicemi a Třincem. Během osmi úvodních minut padlo po brance na každé straně a když Treille v 27. minutě dosta domácí do vedení, už po šesti minutách odpověděl Výtisk. Neuvěřitelné drama nakonec nabídly samostatné nájezdy, když rozhodla až jedenáctá série, ve které byl úspěšný kapitán Vítkovic Petrovický.

Divíšek prohru Pardubic v Plzni neodvrátil

Na první příčku si tak mohli nechat zajít chuť v Litvínově, který doma roznesl Kladno 4:0. Hosty načal už v šesté minutě Šlégr a rozhodující dva údery nastaly během dvou minut druhé třetiny. V 27. minutě se nejprve prosadil Kubinčák a poté jej v přesilovce napodobil Punčochář. Na začátku třetí třetiny podtrhl gólový účet Branda, brankář Jaroslav Hübl podruhé v řadě udržel čisté konto.

Plzeň  v minulém kole prohrála, ale na domácím ledě si proti Pardubicím vylepšila bilanci výhrou 3:2. Ještě deset minut před koncem Plzeň držela vedení, ale pak za Pardubice vyrovnal bývalý hráč domácího týmu Tomáš Divíšek. Západočeši se však pustili do vytrvalého tlaku a šest minut před možným koncem základní hrací doby rozhodl střelou pod břevno o vítězi zápasu Vlasák.

Slavia neuspěla popáté v řadě

Podobný vývoj měl i zápas mezi Karlovými Vary a Mladou Boleslaví, kde ovšem nakonec na prodloužení došlo. Dvě minuty před třetí sirénou totiž za hosty vyrovnal Boháč a na další branku už nezbyl v normální hrací době čas. V prodloužení se ale domácí do nováčka pořádně obuli a vytěžili ze své snahy gól v podání Lukáše Pecha.

Mistrovská Slavia se před vlastním publikem představila po čtyřzápasové šňůře zápasů venku a se Znojmem odehrála velmi vyrovnanou partii. Hosté šli dvakrát do vedení, Pražané pokaždé srovnali, naposledy v 51. minutě zásluhou Drtiny. V prodloužení se nerozhodlo a tak následovaly samostatné nájezdy. Už v první sérii překonal domácího Svobodu Jiří Dopita, zatímco Slávisté neskórovali ani jednou.

Hokejová O2 extraliga - 26. kolo
Vítkovice - Třinec 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 3. Krenželok, 27. Treille, rozhodující nájezd Petrovický - 8. D. Moravec, 33. Výtisk.
Zlín - Sparta 5:4 v prodl.on-line
Branky: 59. a 62. Roman Vlach, 12. Kollár, 24. Mokrejš, 30. Rachůnek - 12. Kratěna, 13. Ton, 20. Netík, 37. Vykoukal.
Litvínov - Kladno 4:0on-line
Branky: 6. Šlégr, 27. Kubinčák, 29. Punčochář, 46. Branda.
Plzeň - Pardubice 3:2on-line
Branky: 25. Fabuš, 41. Adamský, 54. Vlasák - 8. Kolář I, 51. Divíšek.
K. Vary - Ml. Boleslav 3:2 v prodl.on-line
Branky: 13. Košťál, 29. Kumstát, 62. Pech - 27. Kočí, 58. Boháč.
Slavia - Znojmo 2:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 41. D. Hruška, 51. Drtina - 29. Plášek, 49. Demel, rozh. nájezd Dopita.
26.11. Liberec - Č. Budějoviceon-line

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín