Hlavní obsah

Vlasák si vymodlil vítězný gól a věří, že výhra Plzeň znovu nastartuje

PLZEŇ

Vévodí kanadskému bodování extraligy a v úterý potvrdil, že oprávněně. Plzeňský útočník Tomáš Vlasák zařídil v duelu s Pardubicemi tři body pro domácí. Třiatřicetiletý forvard šest minut před koncem třetí části vsítil vítězný gól na 3:2 a Západočeši po bojovném výkonu po třech porážkách naplno bodovali. „Modlil jsem se, aby to tam spadlo,“ přiznal Vlasák po utkání.

Článek

Diváci v Plzni viděli spíše než pohledný hokej boj o každý centimetr ledu. Nikdo nedal soupeři nic zadarmo a oba týmy si vyzkoušely, jaké to je být ve vedení. Nejprve se prosadily Pardubice, Plzeň skóre otočila a nakonec se radovala z výhry. „Stažení na tři útoky nám pomohlo, dostali jsme se do tempa a nakoplo nás to,“ řekl Tomáš Vlasák.

Ani pardubické vyrovnání Západočechy nepoložilo a odměnou jim byl Vlasákův gól v 54. minutě. „Chtěl jsem přihrávat, ale nakonec jsem se rozhodl pro střelu a modlil se, aby spadla do branky,“ přiznal se Vlasák. „Byl bych rád, kdyby nás výhra nastartovala k lepším výsledkům,“ doufá.

Plzeňští po třech předchozích porážkách znovu vybojovali tři body a doufají, že úterní enormní snahu přenesou do dalších kol. „Řekli jsme si, že by to mohl být ten zápas, kterým nám pomůže se odrazit,“ uvedl autor jednatřiceti kanadských bodů, s nimiž vévodí extralize před svými týmovými kolegy Petrem Vampolou a Martinem Strakou.

Až do 17. kola si držela Plzeň domácí neporazitelnost, ale poté podlehla Karlovým Varům a od té doby pohoda ze začátku sezóny zmizela. Následovala série čtyř porážek a celkově z osmi utkání zvítězila jen jednou doma s Libercem. "Jsem vděčný, že jsme konečně vyhráli, protože tyhle body budou v konečném zúčtování velmi důležité," uvědomuje si Vlasák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec