Hlavní obsah

Dopita: Jsem spokojený, snad to vydrží co nejdéle

Hokejové Znojmo je na nohou. Tým okolo zkušených matadorů Bičánka, Dopity a Trvaje vyhrál sedm z posledních osmi zápasů a stoupá tabulkou vzhůru. I když jsou nyní Orli na jedenáctém místě, na čtvrtou pozici ztrácejí pouhých osm bodů. Po nevydařeném úvodu soutěže tak nejspíš přichází blýskání na lepší časy. „Ani na začátku jsme ale nehráli špatně. Jen jsme nedávali góly,“ hledá rozdíl v představení Orlů Jiří Dopita.

Foto: ČTK/Luboš Pavlíček

Jiří Dopita (uprostřed) ze Znojma

Článek

Na Slavii jste se hned dvakrát dostal do přímého souboje s Adamem Svobodou. Ten první přišel v 55. minutě, kdy jste mohl rozhodnout o výhře Znojma v základní hrací době, ale neuspěl jste. Proč?

Šťastně jsem se dostal ke kotouči a snažil se rychle vystřelit. Adam mi to ale vystihl. Při té druhé dorážce ani nevím, jestli mi to chytil hokejkou nebo čím. Chytil to výborně, ale měl to být gól.

V samostatných nájezdech jste se již nemýlil. Věděl jste dopředu, jaké zakončení zvolíte?

Mně už potom nic jiného nezbývalo (usměv). Chtěl jsem vystřelit dřív, ale kotouč se mi na ledě trošku zastavil a ujel mi. Udělal jsem to, co jsem udělal a Adamovi to tam propadlo.

Nezdálo se vám, že obrana Slavie v zápase chybovala až příliš?

To jsem nějak nesledoval. Snažím se sledovat naši hru. Dvě třetiny jsme Slavii téměř k ničemu nepustili. Ve třetí části se slávisté po vyrovnávacím gólu dostali do hry. Dostávali nás pod tlak, s čímž jsme měli trošičku problémy.

Znojmo se po špatném začátku chytlo. Jak to prožíváte?

Spokojeně. Dovezli jsme body z Plzně, teď ze Slavie. Doma jsme porazili Liberec, teď ještě porazit v televizním zápase Třinec. Určitě to je veselejší, to je samozřejmé. Doufám, že nám to vydrží co nejdéle a budeme body sbírat dál.

Ve Znojmě jste již dlouhou dobu. Pamatujete si, že by se týmu tak dařilo? Vždyť z posledních osmi zápasů jste prohráli jen jednou...

To nevím... Loni jsme také měli špatný vstup do sezóny a na konci to trošku honili. Teď je to třeba ukázka Plzně, které se vydařil začátek a měla nahráno. Nyní se ale mužstva bodově přiblížila... Stačí dvakrát třikrát vyhrát a mančaft může být úplně někde jinde. A naopak. Chce to pořád hrát poctivě.

Zaregistroval jste nějaký moment, kterým se vaše výsledky zlomily?

Nemyslím si, že jsme ze začátku hráli špatně. Pouze jsme nedávali góly, teď naopak máme trošku štěstí. Tím se to možná zlomilo. Když vyhráváte, dostaví se pohoda, hraje se uvolněněji.

Reklama

Související témata: