Hlavní obsah

Litvínovský Šlégr: Nejvíc si cením padesáti bodů

Litvínovští hokejisté podruhé v řadě v extralize neinkasovali a vyhřívají se po polovině základní části na druhém místě tabulky. Spokojený je pochopitelně i obránce Jiří Šlégr, který si po úterní výhře nad Kladnem pochvaloval obráněná oslabení.

Článek

Jak jste viděl vítězný zápas s Kladnem (4:0)?

„Stejně jako v Pardubicích jsme parádně bránili a znovu tým podržel brankář Hübl. Zvládli jsme několik oslabení, na což jsme se zaměřili v tréninku. Věděli jsme, že proti Martinu Procházkovi, Pavlu Paterovi a dalším šikovným hráčům musíme hrát agresivně. Poučili jsme se z domácí porážky s Libercem.

Váš vedoucí, a jak se později ukázalo vítězný gól do kladenské sítě, byl dost kuriózní. Jak k tomu došlo?

Prakticky jsem přestal hrát a nahrával jsem přes brankoviště volnému Lukešovi, který měl před sebou prázdnou branku. Bohužel mi puk sjel a tím překvapil i brankáře, který ho chtěl přikrýt, ale prošel mu až za brankovou čáru.

Co jste si říkali po dvou nepovedených zápasech v minulém týdnu?

To jsou interní věci, které mají zůstat v kabině. Ale uvědomili jsme si, co potřebujeme zlepšit. Vrátili jsme se ke kvalitní obraně. A cpali jsme se před branku soupeře a hodně stříleli. Žádný speciální recept nemáme. Základem je týmový duch.

Jak jste spokojen se svými výkony?

Jsem rád, že pravidelně nastupuji a mám do hokeje velkou chuť. Záda zatím nezlobí a mohu poděkovat trenérům, že mi pořád dávají šanci. Nebudu hodnotit sebe, ale celé mužstvo, které ví, za čím jde. Znovu nabíráme tempo. Je hezké se dívat na tabulku, v níž nás zdobí padesát bodů. Toho si cením nejvíce. Je to však hodně ošidné. Zažil jsem období, kdy jsme v jednu chvíli vedli, a pak jsme se ani nedostali do play-off. Letos by to však mělo vyjít. Pokusíme se obstát i ve druhé polovině základní části.

V pátek vás čeká pražská Sparta, které máte oplácet domácí porážku z prvního kola soutěže...

Musíme se soustředit i na detaily, které ve finále dělají výsledek. Sparta se zvedá, ale jsem přesvědčen, že je v našich silách jí porazit.

Reklama