Hlavní obsah

Třinecký Vojtek měl zázračnou lapačku

Vladimír KolářSport.czPrávo

Hrdinou úterního ocelářského derby byl Martin Vojtek. Některé zákroky, které předváděl, byly z kategorie čar a kouzel. Hlavně jeho zásluhou Třinec dotlačil „svoji káru“ do prodloužení. Vojtek dokázal čelit devíti samostatným nájezdům, ale jeho protějšek Marek Pinc, též opora týmu, dokonce deseti.

Článek

„Vojtek měl zázračnou lapačku. Bylo neuvěřitelné, kolik střel v ní skončilo. Ale Pincák (pozn. red. Pinc) také,“ tleskal brankářům střelec rozhodující penalty Róbert Petrovický.

O Vojtkovi se říká, že na Vítkovice umí. Třinecký kouč Antonín Stavjaňa ale popřel, že by takhle přemýšlel. Řekl, že k zápasu byl původně nominovaný Čechmánek. „Dneska se ale o Romana pokoušela nějaká viróza. Necítil se. Proto šel do branky Vojtek a spolu s Pincem byl jasně nejlepší na ledě.“

Na začátku zápasu potkalo Vojtka něco, co gólmani nenávidí. Pustil první střelu, která na něj směřovala. „To je vždycky strašně nepříjemné. Musel jsem se rychle z toho otřepat a myslím, že se mi to podařilo,“ pravil a z mnoha potom úspěšných zákroků vytáhl jeden, kdy mu bylo docela úzko.

Ve 22. minutě senzačně zmařil šanci Štefanky. „Snažil jsem se rozplácnout a vyšlo to. V ČEZ Aréně chytám rád, vždycky je v ní výborná atmosféra,“ dodal Vojtek.

Reklama