Hlavní obsah

Plzeňský Vampola mizí z extraligy za lukrativní nabídkou Ufy

PRAHA

Hokejový útočník Petr Vampola odchází z extraligové Plzně do Kontinentální ligy. Druhý nejproduktivnější hráč české soutěže se po dohodě s klubem domluvil na angažmá s ruským týmem Salavat Julajev Ufa. Za odchodem šestadvacetiletého forvarda údajně nestojí finanční problémy Západočechů. Informaci potrvrdil Sport.cz jednatel plzeňského klubu Vladimír Zavoral.

Foto: HC Lasselsberger Plzeň

Petr Vampola

Článek

"Vampolův odchod jsme oddalovali měsíc a půl, ale hráče jsme nemohli držet, protože oproti nabídce Ufy má v Plzni tak malý plat, že nás poprosil, abychom ho uvolnili," uvedl k odchodu šestadvacetiletého forvarda jednatel plzeňského klubu Vladimír Zavoral.

Za odchodem šikovného útočníka by mohly stát finanční problémy klubu, to však Zavoral odmítá. "S tím jeho odchod nemá nic společného, hráč si chtěl vydělat peníze a my si uvědomujeme, že taková příležitost se mu nemusí v budoucnu naskytnout," doplnil Zavoral.

Přislíbil návrat do Plzně

Vampolu si vyhlédl ruský klub Salavat Julajev Ufa poté, co se odchovanec Žďáru nad Sázavou představil v reprezentačním dresu. "Jeho setrvání v týmu se už nedalo udržet," smutnil Zavoral. "Hráč však přislíbil, že by v budoucnu znovu plzeňský dres obléknul, protože tu byl spokojený," dodal.

V ruském celku se tak Vampola potká s Michalem Mikeskou, Leošem Čermákem a obráncem Miroslavem Blaťákem. "Do dubna je Vampola u nás pod smlouvou, ta mu pak končí a záleží na něm, zda podepíše v Rusku novou," uvědomují si v Plzni, která po třech porážkách nabrala dech, když zvítězila doma s Pardubicemi.

Utkání proti Východočechům tak bylo pro Vampolu loučením s plzeňským týmem. Nyní bude hrát proti Jaromíru Jágrovi, Jakubu Klepišovi, ale také například bývalému hráči Plzně - Josefu Strakovi, jenž hájí barvy Čerepovce. Ufa je po sedmadvaceti odehraných duelech v KHL na druhém místě s největším počtem vstřelených branek (105).

Reklama

Související témata: