Hlavní obsah

Pardubice získaly účastníka posledních pěti MS

Po říjnovém příchodu do Zlína si svými výkony udělal v hokejové extralize dobré jméno a v tuzemské nejvyšší soutěži bude působit i nadále. I když už ne v dresu Beranů. Devětadvacetiletý francouzský reprezentační útočník Valentin Claireaux přestupuje do Pardubic, se kterými podepsal roční smlouvu. Dynamo o tom informovalo na svých oficiálních stránkách.

Foto: Sport.cz

Francouzský útočník Valentin Claireaux odchází ze Zlína.

Článek

„Valentin nás zaujal svými výkony v minulé sezoně. Je to výborný bruslař s ofenzívním pojetím hry. Proto jsme rádi, že se rozhodl pro spolupráci s naším klubem. Věříme, že jeho herní potenciál u nás ještě poroste,“ řekl člen představenstva Dynama Dušan Salfický na adresu účastníka posledních pěti světových šampionátů elitní kategorie.

Claireaux, který si před svým příchodem do Zlína vyzkoušel i finskou nejvyšší soutěž za týmy Luuko Rauma a Vaasan Sport, nasbíral v uplynulém extraligovém ročníku 11 branek a 19 asistencí ve 40 zápasech.

„Jsem šťastný, že jsem se domluvil na příští sezonu s Dynamem. Nemůžu se dočkat, až vyjedu na led,“ prohlásil Claireaux.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice