Hlavní obsah

Liberec - Č.Budějovice 3:2Pletka zajistil těsnou výhru Liberce, Budějovice zůstávají poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Šachl 1 : 0
15. Šimánek 2 : 0
32. Kotrla 2 : 1
44. Kotrla 2 : 2
48. Pletka 3 : 2

Hokejisté Liberce zvítězili ve středečním utkání O2 extraligy nad Českými Budějovicemi 3:2 a poskočili v tabulce z dvanáctého až na deváté místo o skóre před Zlín. Bílí Tygři sice ztratili dvoubrankový náskok, ale v 49. minutě rozhodl zápas nejlepší střelec Severočechů Václav Pletka. Mountfield zůstal po polovině základní části poslední, stejně jako Mladá Boleslav ztrácí na dvanácté Znojmo i jedenácté Kladno už sedm bodů.

Článek

Zápas začal s dvacetiminutovým zpožděním až v 18:50, protože Mountfield uvízl v dopravní zácpě. Do domácí branky se postavil Fikrt, Hniličku totiž vyřadila ze hry viróza.

Severočechům vstup do utkání vyšel a hned od 3. minuty vedli. Bartovič přihrál rozjetému Šachlovi, který sám před českobudějovickou brankou zamířil přesně nad Turkovu vyrážečku. Do náznaku šance na druhé straně se dostal po Dudově akci Hřebejk. Domácí pak přečkali oslabení při Žabkově vyloučení a v 9. minutě nevyužil slibnou střeleckou pozici k lepšímu zakončení ani Dragoun. Na druhé straně střílel Klimenta.

Při Muchově vyloučení mohl zvýšit Nedvěd. Jihočeši měli první velkou možnost v 13. minutě, kdy se po chybné rozehrávce Bílých Tygrů neprosadil Veselý. Na 2:0 zvýšil po otočce v pravém kruhu pro vhazovaní Šimánek, který v Liberci hostuje právě z Českých Budějovic. Při dalším Muchově trestu měl v závěru úvodní části tři šance Pletka, ale ani jednou neuspěl.

V druhé třetině šli hosté pykat ještě třikrát za sebou, ale ke zvýšení libereckého náskoku to nevedlo. Do boční konstrukce při plném počtu hráčů zamířil Nedvěd. V 28. minutě se dostal do sóla v oslabení hostující Kůrka, ale na Fikrta nevyzrál. Třetí Muchův trest v utkání a hostů v druhém dějství nabídl Liberci na 62 vteřin přesilovku pěti proti třem. Mountfield se ale ubránil.

Jihočeši si pak při Jirušově vyloučení vytvořili velký tlak a snížili. Hudec ještě trefil z pravé strany z úhlu tyč, Fikrta zblízka nepřekonal ani Kůrka, ale Kotrla už z dorážky skóroval. České Budějovice ožily a další nebezpečnou akci předvedl Gulaš. Domácí nepotrestali ani Kuchejdův faul a těsně před druhou pauzou nepřekonal Turka po průniku Podkonický.

Hostům se v přesilovkách dařilo daleko lépe. Při trestu Modrého vyrovnal v 45. minutě svou druhou trefou v utkání Kotrla, který úspěšně tečoval ránu Vydareného od modré čáry. Vedení ale vrátil Bílým Tygrům za necelých pět minut Pletka, který překonal bezmocného Turka po Zíbově střele a Nedorostově přihrávce.

Vyrovnat už se nepodařilo Gulašovi ani Hřebejkovi, úspěchem pro Jihočechy neskončil nápor, závěrečná power play ani 31 vteřin trvající přesilovka. Vítěz základní části uplynulého ročníku se tak nadále topí na dně tabulky.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield České Budějovice 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Šachl (Bartovič, Blatný), 16. Šimánek (Kašpařík), 49. Pletka (Nedorost, Zíb) - 33. Kotrla (L. Květoň, Kůrka), 45. Kotrla (Vydarený). Rozhodčí: Šindler - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:2. Diváci: 4355.
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Žabka, Zíb, Harant, Modrý, Hunkes - Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Šimánek, Kašpařík, Podkonický - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Špaček, Pabiška. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, L. Poživil, Jareš, Frolo, Mucha - M. Hudec, Gulaš, Veselý - Kůrka, L. Květoň, Kotrla - Duda, Huml, Hřebejk - Mertl, Dragoun, Kuchejda. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata: