Hlavní obsah

V sestavách kola extraligy se nejčastěji objevuje Šlégr

PRAHA

Jiří Šlégr má po polovině základní části nejvyšší hokejové domácí soutěže na kontě nejvíce účastí v Sestavách extraligy, tak jak je pravidelně dává dohromady redakce Sport.cz. Velezkušený obránce Litvínova se v našem výběru od začátku sezóny objevil hned pětkrát. Na paty mu šlapou plzeňský Martin Straka a spoluhráč Jaroslav Hübl, oba mají po čtyřech účastech.

Článek

Šlégr byl nejlepší už po úvodní čtvrtině, kdy se v Sestavě kola objevil čtyřikrát. V dalších třinácti zápasech si však připsal pouze jednu nominaci a to za výkon v úterním zápase proti Kladnu. Bez jediného zlepšení se ve druhé čtvrtině prezentovali Martin Hamrlík a Peter Fabuš, kteří nerozšířili tři své nominace.

Naopak nejlepší zlepšení zažili útočníci Petr Nedvěd a Pavel Patera. Kladenský kapitán Patera se během první čtvrtiny neobjevil v Sestavě kola ani jednou, zatímco v další fázi sezóny hned třikrát. Nedvěd posílil Liberec až na začátku října a odehrál jen šestnáct zápasů, přesto si stihl třikrát vybojovat účast v Sestavě kola.

Loňskému ročníku základní části extraligy kralovala Sestavám kola trojice Petr Sýkora, Roman Turek, a Milan Toman. Zatímco Sýkora odešel do Švýcarska, spoluhráči Turek a Toman doplácejí na mizérii Českých Budějovic a letos se v Sestavách objevili jen v jednom případě.

Nejvíce účastí v Sestavě kola podle Sport.cz po polovině ELH:
5 - Jiří Šlégr (Litvínov)
4 - Jaroslav Hübl (Litvínov), Martin Straka (Plzeň)
3 - Peter Fabuš, Tomáš Vlasák  (oba Plzeň), Martin Hamrlík, J. Balaštík (oba Zlín), P. Nedvěd (Liberec), Pavel Patera (Kladno)
2 - D. Nosek, P. Leška, J. Sedláček, L. Galvas (všichni Zlín), O. Kratěna (Sparta), V. Kočí, M. Posmyk, J. Chábera (všichni Ml. Boleslav), V. Jiruš (Liberec),  J. Bednář (Slavia), J. Lašák, P. Pucher, L. Pivko (všichni Pardubice), M. Kopřiva (Kladno), D. Hruška (Slavia), T. Duba (Sparta), L. Sekeráš (Třinec), M. Pinc (Vítkovice), T.  Nádašdi (Kladno), J. Starý (Pardubice), V. Hübl (Litvínov), V. Skuhravý (K. Vary)
Ideální sestava po polovině extraligy podle Sport.cz:
Jaroslav Hübl - Jiří Šlégr (oba Litvínov), Martin Hamrlík (Zlín) - Tomáš Vlasák, Martin Straka (oba Plzeň), Jaroslav Balaštík (Zlín).

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články