Hlavní obsah

Litvínov porazil Spartu a je v čele, Vítkovice prohrály doma s Boleslaví

PRAHA

Velké překvapení přineslo 27. kolo hokejové extraligy. Dosavadní lídr soutěže, mužstvo Vítkovice Steel, totiž prohrálo na vlastním ledě s nováčkem z Mladé Boleslavi 1:3 a přišlo tak o vedení v tabulce. Do čela se díky tomu dostal Litvínov, který porazil pražskou Spartu 4:1. Hrdinou zápasu byl František Lukeš, který dvě branky dal a u dalších dvou asistoval.

Článek

Vítkovice zaskočila už v desáté minutě branka Tomáše Sýkory, zatímco domácí marně hledali recept na brankáře Šindeláře. Až v závěru druhé třetiny jej dokázal překonat Ondřej Roman, jenže to bylo ze strany Ocelářů vše. Pět minut před koncem dostal hosty opět do vedení Handlovský a v 59. minutě Tomas po rychlém brejku dokonal porážku lídra. Ze tří zápasů s Vítkovicemi prohrála Boleslav jediný.

Litvínov proti Spartě nastoupil bez brankáře Jaroslava Hübla mladšího, který hostuje ve švýcarském Davosu. Do branky tak nastoupil Petr Franěk, na kterého si v celém zápase přišel pouze David Výborný, když Sparta v závěru první třetiny vyrovnala na 1:1. Páteční večer ale patřil Františku Lukešovi, který poté dvěma góly znovu dostal Litvínov do vedení. A aby toho nebylo málo, tak u zbylých branek Lukeš i asistoval.

V prvním domácím zápase se Zlínem Plzeň rozstřílela svého moravského soupeře 6:2, jenže tentokrát dokázala stejnému soupeři vstřelit pouze jediný gól zásluhou Martina Straky. Pak už hostující brankář Jakub Sedláček nekapituloval ani v prodloužení, kde dva body zajistil Zlínu Záhorovský.

Pořádnou porci branek si v pátek užili jen fanoušci v Karlových Varech. Energie rozstřílela Pardubice 6:1 a poskočila díky tomu z osmého místa v tabulce až na čtvrtou příčku. Dvěma góly se blýskl Lukáš Pech, Řezníček, Kumstát, a Skladaný si připsali po dvou asistencích.

Dvě branky zaznamenal také liberecký Milan Bartovič při vítězství 4:1 nad Kladnem. Bílí Tygři vedli už 3:0, když za Kladno až v 48. minutě snížil Hájek. Už za čtyři minuty ale slovenský útočník Bartovič svou druhou brankou v zápase dodal Liberci klid.

Hokejová O2 extraliga - 27. kolo:
Vítkovice - Ml. Boleslav 1:3on-line
Branky: 38. Roman - 10. T. Sýkora, 55. Handlovský, 59. Tomas.
Plzeň - Zlín 1:2 v prodl.on-line
Branky: 1. M. Straka - 2. Kubiš, 65. Záhorovský.
Litvínov - Sparta Praha 4:1on-line
Branky: 40. a 51. Lukeš, 15. Kubát, 54. Reichel - 18. D. Výborný.
Karlovy Vary - Pardubice 6:1on-line
Branky: 36. a 52. Pech, 11. Zaťovič, 28. Dobroň, 37. Skuhravý, 41. Kristek - 22. Koukal.
Liberec - Kladno 4:1on-line
Branky: 29. a 52. Bartovič, 9. Šachl, 19. P. Nedvěd - 48. Hájek.
15. 12.: Slavia Praha - České Budějoviceon-line
Znojmo - Třinec 2:3 SN.on-line
Branky: 10. Růžička, 21. Balej - 38. Meidl, 57. Moravec, rozh. nájezd Polanský

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice