Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 4:1Litvínov zdolal Spartu a je v čele tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Kubát 1 : 0
18. Výborný 1 : 1
40. Lukeš 2 : 1
51. Lukeš 3 : 1
54. Reichel 4 : 1

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova jsou k nezastavení, v pátek si na nich vylámala zuby i pražská Sparta a Severočeši už vedou extraligu. Hvězdou zápasu byl domácí forvard František Lukeš, jenž dva góly vstřelil a zbylé dva připravil.

Článek

Před zápasem se Spartou Litvínovští asi moc nevěřili, že by mohli víkend strávit v čele extraligové tabulky. To jim mohlo přinést jen vítězství nad Spartou a k tomu prohra Vítkovic s Mladou Boleslaví. Jenže obojí vyšlo!. „Ale my vůbec nevěděli, jak ve Vítkovicích hrají,“ tvrdil František Lukeš.

V čele po dvou letech

Vedení v tabulce hráčům originálním způsobem oznámil až litvínovský kotel. Diváci ke konci zápasu zvedli nad hlavu samé jedničky a sborově spustili: „Tak jsme první, no a co?“ Hráči si s nimi vychutnávali radost ještě dlouho po utkání, vždyť naposledy tento tým vévodil extralize před více než dvěma lety. „Je to krásné, ale musíme se dívat dál,“ tlumil euforii Lukeš.

Hra byla dvě třetiny vyrovnaná, mírně navrch měla dokonce Sparta, které se na marodku vrátil zkušený obránce Vykoukal. Jenže litvínovský gólman Franěk byl včera ve skvělé pohodě, za svá záda pustil jen přesilovkovou střelu Výborného.

Zřejmě zlomová byla poslední minuta druhé třetiny. Reichel připravil palebnou pozici pro Lukeše a ten nezaváhal. Sílu svého nápřahu předvedl Pöpperlemu ještě v 51. minutě a definitivně Spartu položila kuriózní čtvrtá trefa, kdy kapitán Reichel nahodil puk na brusli jednoho z hostujících obránců, odkud se neomylně zakutálel za sparťanského gólmana.

Jaroslav Hübl, trenér Litvínova: „Druhou třetinu jsme byli horším týmem, ale paradoxně jsme ji vyhráli. Pak jsme se uklidnili a Spartu už do ničeho nepustili.“

Marian Jelínek, asistent trenéra Sparty: „Výsledek je pro nás trochu krutý. Když jsme se ve třetí části nadechovali k pokusu o zvrat, dostali jsme dva góly.“

Litvínov - Sparta Praha 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Kubát (Lukeš), 40. Lukeš (Reichel, Šlégr), 51. Lukeš (Šlégr), 54. Reichel (Lukeš, J. Černý) - 18. D. Výborný (Broš, Kratěna). Rozhodčí: Minář - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6177.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Punčochář, Walter, O. Poživil, Vobořil - J. Černý, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - Jánský, Branda, Trávníček - Zíma, Heinisch, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.
Sparta Praha: Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Vinogradov, Jan Hanzlík, L. Procházka, Jerofejevs - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Melichárek, Koreis, Hromas - Látal, Krätzer, Mrňa - Kafka. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: