Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 6:1Hokejisté Karlových Varů rozstříleli Pardubice 6:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Zaťovič 1 : 0
22. Koukal 1 : 1
28. Dobroň 2 : 1
36. Pech 3 : 1
37. Skuhravý 4 : 1
41. Kristek 5 : 1
52. Pech 6 : 1

KARLOVY VARY

Díky nalezené střelecké pohodě porazili ve 27. kole extraligy hokejisté Karlových Varů hosty z Pardubic nečekaně snadno 6:1. Dvěma brankami přispěl k vysokému vítězství Západočechů útočník Lukáš Pech.

Článek

Duel se však tak jednoznačně od začátku nevyvíjel. První šanci zápasu si ve druhé minutě vytvořil Pech po přihrávce Deje, ale místo puku skončil po ataku sám v brance brankáře Růžičky. V následující minutě agilní Dej nebezpečně vystřelil, ale Růžička byl připraven. V pokračujícím náporu si domácí vynutili první přesilovou hru, když šance postupně měli Němec a Skladaný, avšak bez gólového efektu.

Teprve v osmé minutě odpověděli hosté střelou Snopka od modré. V následné přesilové hře rovněž nebezpečně pálil na Mensatora pardubický Píša. V desáté minutě střílel těsně vedle pravé tyče branky domácích Blažek, ale chvilku na to po signalizovaném vyloučení hráče Pardubic prostřelil z pravého křídla Růžičku domácí forvard Zaťovič.

Ve 13. minutě při pardubické přesilovce neuznal rozhodčí Mikula Moelleru branku z důvodu předchozího zásahu puku do masky Mensatora. Následující minuty se větší aktivita přenesla na hokejky Východočechů. V 19. minutě byl však při nájezdu faulován Štrbákem Melenovský a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám postižený však poskytnutou výhodu nevyužil. Ještě v závěru nebezpečnou střelu Somíka vyrazil Mensator ramenem.

Hned na začátku druhé části hry fauloval unikajícího Tvrdíka Košťál. Pardubičtí poskytnutou přesilovou hru ve 22. minutě využili bombou Koukala nad Mensatorovu lapačku. Chvilku poté byl právě Koukal tvrdě naražen na mantinel a s vyraženým dechem zůstal několik desítek vteřin ležet na ledě. Ve 28. minutě se misky vah zápasu začaly opět překlápět na stranu domácích. Bombou od modré využil přesilovku Dobroň.

Ve 33. minutě pasáž bez šancí ukončil nebezpečnou střelou pardubický Cetkovský, avšak bez úspěchu. Zápas ve prospěch domácích se definitivně zlomil v rozmezí 36. a 37. minuty. Nejprve si z pravé strany najel Pech a střelou k tyči překvapil brankáře hostů. O 90 vteřin později nápor domácích zúročil Skuhravý a nekompromisně zavěsil za Růžičkova záda.

Ve třetí třetině pokračovala přesilovka domácích, kterou domácí rovněž využili po Kristkově ráně z mezikruží. Při další přesilovce domácích zachraňoval Růžička na brankové čáře. Domácí pokračovali v pohodlném výkonu. Ve 47. minutě si před Růžičku najel Sailer, ale tentokrát byl ochránce svatyně hostů na místě. Exhibici domácích zakončil v 52. minutě po akci a střele Skladaného do prázdné branky Pech. Karlovarští dohráli zápas v pohodě a dosáhli tak svého nejvyššího vítězství v sezoně.

Karlovy Vary - Pardubice 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Zaťovič (J. Bauer, Zucker), 28. Dobroň (Prošek, Kumstát), 36. Pech (Skladaný, Řezníček), 37. Skuhravý (Kumstát), 41. Kristek (Melenovský, Řezníček), 52. Pech (Skladaný) - 22. Koukal (Kolář I, Starý). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 3240.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Šutta, Mudroch, Řezníček, Němec, Grof, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.
Pardubice: M. Růžička - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal - Divíšek, Pivko, Tvrdík - Kolář I, Koukal, Starý - Cetkovský, Blažek, Somík - Ondřej, Radil, Rákos - Klejna. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Reklama

Související témata: