Hlavní obsah

Sparta - Liberec 2:0Liberec byl na Spartě bezzubý, Pöpperle si připsal druhou nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Netík 1 : 0
59. Kratěna 2 : 0

PRAHA

Hokejisté Sparty porazili v tvrdě vedeném zápase Liberec 2:0.Tygři se zejména v první třetině téměř k ničemu nedostali a za těsnou prohru mohli být ještě rádi. Postupem času se hra přeci jen srovnala, hosté ale i tak byli ve hře dopředu až na výjimky bezzubí. Výborného svěřenci se tak bodově dotáhli na svého pražské rivala Slavii, oba týmy mají pětačtyřicet bodů.

Článek

Sparta vstoupila do utkání aktivně, její nápor ještě umocnilo Podkonického vyloučení. Se střelami obránců Ptáčka s Gulašim si Fikrt poradil, s přispěním štěstí za svá záda nepustil ani drzý pokus Výborného. Další hra v oslabení se už ale stala Tygrům osudná. Po nádherné kombinaci na jeden dotek předložil Ton kotouč Netíkovi, který zametl do odkryté klece. Zanedlouho mohl zvýšit Vošmik, Fikrt ale reflexivním zákrokem gólu zamezil.

Liberec se jen těžko dostával do hry, jeho útoky končily daleko od Pöpperleho svatyně. V pohodě hrající Ton v přečíslení znovu vybídl své spoluhráče před poloprázdnou brankou, Fikrt se ale včas přesunul a Langhammerův pokus schoval pod svými betony. Severočeši za jednobrankový deficit po první třetině mohli být ještě rádi. Vždyť k první situaci, která by spadala do kolonky „nebezpečná“, se dostali až v sedmnácté minutě...

Boxerských vložek přibývalo

Ve druhé části se Tygři přeci jen osmělili, Nedorost ale na hranici brankoviště Pöpperleho neprostřelil. Z protiútoku zahrozili Langhammer, jeho střela švihem zpoza obránce ovšem mířila těsně vedle pravé tyče. Dosavadní největší šance Liberce přišla ve dvaatřicáté minutě, kdy si v signalizované výhodě nabruslil k levému kruhu Nedorost, Pöpperle si ale povyjel, střelecký úhel zmenšil a ztlumil puk na své hrudi.

Na druhé straně předvedl při Hromasově dělovce Fikrt značně nejistý zákrok, těsné skóre se ale neměnilo. S přibývajícími minutami se na ledě začalo přiostřovat, hromadné šarvátky se začaly množit. Nejaktivnějšími „boxery“ byli zejména na liberecké straně Podkonický s Harantem, v dresu domácích pak Netík s Langhammerem.

Skóre uzavřel Kratěna

Ve 47. minutě se ihned po vhazování dostal ke střele sparťan Kafka, rozvlnil ale jen boční síť. Osm minut před koncem základní hrací doby pláchl hostující obraně Kratěna, v samostatném nájezdu ale nejprve netrefil mezeru mezi Fikrtovými betony, ani následná dorážka si cestu do sítě nenašla. Minutu a půl před koncem fatálně zkolabovala liberecká obrana, čehož nadvakrát využil Kratěna a upravil na konečných 2:0.

<tbody><tr class="invert"><td>Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)</td></tr><tr class="highlight"><td><strong>Branky a nahrávky:</strong> 7. Netík (Ton, Vykoukal), 59. Kratěna. Rozhodčí: Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:0. Diváci: 8207.</td></tr><tr><td><strong>Sparta Praha:</strong> Pöpperle - Ptáček, Gulaši, Vykoukal, Jan Hanzlík, L. Procházka, Jerofejevs, Vinogradov - D. Výborný, Broš, Kratěna - Ton, Langhammer, Netík - Melichárek, Koreis, Hromas - Látal, Kafka, Mrňa. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.</td></tr><tr><td><strong>Liberec:</strong> Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Harant, Zíb, Hunkes, Modrý, Kájínek - Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Bartovič, Blatný, Šachl - Klimenta, Plodek, Špaček. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.</td></tr></tbody>

Reklama

Související témata: