Hlavní obsah

Kladno - Znojmo 3:1Kladno doma zabralo a porazilo Znojmo 3:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Procházka 1 : 0
14. Bělohlav 2 : 0
35. Diviš 3 : 0
40. Mrázek 3 : 1

Hokejisté Kladna porazili ve 28. kole extraligy Znojmo 3:1 a ukončili tam minisérii dvou porážek. Hosté naopak nebodovali poprvé po pěti zápasech. Jihomoravané se na kladenském ledě představili bez své největší hvězdy útočníka Dopity, který chyběl v sestavě pro nemoc. A v úvodní dvacetiminutovce si nevytvořili prakticky žádnou nebezpečnou situaci.

Článek

V první větší šanci utkání se kladenský Martin Procházka ještě neprosadil, ale v sedmé minutě si spolu se svým oblíbeným spoluhráčem Paterou "vychutnali" obránce Švrčka a Procházka svým osmým gólem v sezoně otevřel skóre.

Ještě v první části domácí své vedení zvýšili, když od modré čáry vystřelil Novotný a Bělohlav jeho pokus tečoval pod horní tyč Trvajovy svatyně. Až poté Orli "roztáhli" svá křídla a začali se tlačit před uzdravenou kladenskou jedničku Kopřivu.

Znojemští zvýšili agresivitu, bylo jich plné hřiště, ale jejich snaha končila na betonech gólmana Kopřivy. Třetí gól Středočechů mohli dokonce ve vlastním oslabení přidat Patera s Procházkou, ale svoji příležitost prohospodařili.

Patera si vše vynahradil v přesilové hře, když našel u vzdálenější tyčky osamoceného Diviše, který zvýšil na 3:0 a zdálo se, že je o výsledku zápasu rozhodnuto. Sekundu před koncem druhé třetiny však Mrázek překonal Kopřivu a duel zdramatizoval.

Domácí však ve třetí části nedopustili zvrat v utkání. Zvýšit jejich vedení mohli Horna s Novákem, brankář Trvaj však byl připraven. V závěru si sice znojemští hráči vytvořili převahu, překonal Kopřivu podruhé se jim ale nepodařilo.

Geus Okna Kladno - Znojemští Orli 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Martin Procházka (Patera), 14. Bělohlav (Novotný, Kuchler), 35. Diviš (Patera, Nádašdi) - 40. Mrázek (Erat, Čachotský). Rozhodčí: Minář - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 2512.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, A. Novotný, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Kalla, V. Novák - Valský, Čurilla, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
Znojmo: Trvaj - Švrček, Mojžíš, Štach, Bičánek, J. Mrázek, Chvátal - Erat, Haman, Plášek - M. Růžička, Čachotský, Selingr - J. Svoboda, Meidl, Beroun - Kucharczyk, R. Procházka, Demel. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Reklama