Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 5:0Zlín porazil Karlovy Vary a potvrdil, že se mu doma daří

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Balaštík 1 : 0
41. Leška 2 : 0
51. Mokrejš 3 : 0
56. Lučka 4 : 0
59. Balán 5 : 0

Hokejisté Zlína porazili v zápase 28. kola extraligy na domácím ledě Karlovy Vary 5:0. Svěřenci trenéra Zdeňka Venery měli doslova raketový vstup do první a třetí třetiny. V desáté, respektive ve čtrnácté sekundě dali gól a definitivní pojistku na tři body přidali v závěru utkání.

Článek

Juniorský gólman Sedláček vychytal letos podruhé čisté konto a Berani i díky jeho výkonu potvrdili výhrou pověst nejlepšího extraligového mužstva na domácím ledě.

Úvodní branka Zlína padla v rekordním čase. Od úvodního vhazování uplynulo pouhých deset sekund a brankář Mensator už lovil kotouč ze své sítě, když otevřel skóre utkání kapitán Balaštík. Hosty úvodní branka nesrazila, před gólmanem Sedláčkem bylo v následujících minutách řádně horko. V šancích se ocitli Kristek, Melenovský a Zucker.

Na začátku páté minuty byl vyloučen Balán za podražení a Západočeši hráli úvodní přesilovku. Hosté ohrozili Sedláčka po střelách Dobroně a teči Řezníčka. Berani při následné přesilovce ve 13. minutě dvě minuty svírali hosty v jejich obranném pásmu. Elitní Leškova řada si vytvořila drtivý tlak, nicméně Mensator zlínskému tlaku odolal. Nevyzráli na něho postupně Köhler, Leška a Balaštík.

V úvodu druhé dvacetiminutovky byl vyloučen Melenovský a první lajna Zlína rozpoutala před Mensatorem pověstný kolotoč. Balaštík dotíral na hostujícího gólmana, ale neuspěl. Ještě blíže byl brance Záhorovský, který nadvakrát pokoušel bez úspěchu své štěstí v koncovce.

Hosté však nesložili zbraně, měli možnost dvou přesilových her za sebou a hrozili především z rychlých brejků. Ve 35. minutě si vylámal zuby na zlínském brankáři Kristek. V závěru druhé části byl vyloučen dvakrát za sebou Sailer. Ve slibných příležitostech se ocitli Leška s Balaštíkem, ale puk za Mensatorova záda neprotlačili. Fotbalový stav pro domácí zůstal na ukazateli skóre i po čtyřiceti minutách.

Svěřenci Zdeňka Venery vstoupili raketově i do závěrečné třetiny. Leška se radoval po čtrnácti sekundách a využil přesilovou hru. Domácí byli i nadále aktivní, v šancích se ocitli Andrašovský a Balán. Prosadil se ale až v 51. minutě Mokrejš, když střelou z prostoru mezi kruhy nedal Mensatorovi šanci. Definitivní pojistku na tři extraligové body pro domácí přidal obránce Lučka a minutu před koncem z rychlého brejku Balán. Osmnáctiletý brankář Sedláček si vedle čistého konta připsal i nahrávku na pátý gól.

RI Okna Zlín - Energie Karlovy Vary 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 1. Balaštík (Leška), 41. Leška, 51. Mokrejš (Kučný), 56. Lučka (Kollár), 59. Balán (Andrašovský, Sedláček). Rozhodčí: Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. Diváci: 4047.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Bořuta, Linhart, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Mokrejš - M. Pšurný, Balán, Andrašovský. Trenéři: Venera, Rost. Vlach a Hrazdíra.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Prošek, Mudroch, Řezníček, Němec, Čutta, Grof, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama