Hlavní obsah

V kádru Liberce je plno provokatérů, tvrdí sparťan Netík

Utkání s Libercem vyšlo celé Spartě i Tomáši Netíkovi parádně. Pražané svého soupeře po celou dobu téměř k ničemu nepustili, atraktivní hrou bavili i diváky. Jedinou vadou na kráse byla bídná koncovka. Vždyť až do předposlední minuty duelu vedli Výborného svěřenci zásluhou Netíkovy trefy jen 1:0. „Je pravda, že v koncovce jsme se trápili. Ale nemůžeme být nespokojení, vyhráli jsme,“ říkal Netík, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Sparty.

Článek

Jinak ale šestadvacetiletý hráč odmítal, že by se sparťané nějak střelecky trápili. „Vždyť si vezměte, že Slavii jsme doma porazili 5:0, Vítkovice pak 4:1,“ zavzpomínal na duely s týmy, které v té době vévodily soutěži. „Ale je pravda, že hlavně od prvních dvou řad se góly čekají,“ dodal Netík, jehož prý za to, že byl vyhlášen nejlepším sparťanem utkání, nějaký příspěvek do týmové kasy nečeká. „Zase tak to neprožíváme,“ usmál se.

Od druhé třetiny se na ledě přiostřilo, oba týmy poctivě dohrávaly každý souboj. K vidění byla i řada šarvátek, které někdy přerostly i v pěstní souboj. Nejaktivnějším sparťanem byl v tomto ohledu právě Netík. „Hráli jsme s nimi play-off a některé věci si pamatujeme. Liberec má navíc ve svém kádru plno provokatérů, kteří zajíždějí do gólmana. Ale je to dobře, lidi se baví a zápas má náboj. Vůbec mně to nevadí, naopak mne to vtáhne do hry. Takovéhle zápasy mám rád,“ vyznal se Netík.

Sparta se tak po nepříliš povedeném startu dere tabulkou vzhůru, s pětačtyřiceti body jí nyní patří pátá příčka, stejný bodový zisk navíc má čtvrtá Slavia i třetí Plzeň. „Liga je strašně vyrovnaná. První může prohrát s posledním. Není žádný tým, který by ty ostatní válcoval a vedl o dvacet bodů.“

Sám Netík ovšem přiznává, že hru ostatních mužstev a tabulku soutěže nyní vůbec nesleduje. „Tabulku začnu sledovat až pár kol před koncem. Koukám hlavně na náš tým.“ I krize, která padla na Slavii, úhlavního rivala holešovických, nechává Netíka chladným. „Nezajímá mě to. Krize navíc přijde na každého,“ myslí si Netík, kterého by lákala první pozice po základní části soutěže, která by Spartě zajistila účast v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: