Hlavní obsah

Vítkovice - Karlovy Vary 2:4Vítkovice ani potřetí nenašly recept na Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Krenželok 1 : 0
24. Jurečka 2 : 0
27. Košťál 2 : 1
38. Košťál 2 : 2
51. Kumstát 2 : 3
60. Kristek 2 : 4

OSTRAVA

Hokejistům Vítkovic to proti Karlovým Varům v letošní sezóně nejde, vicemistr ve čtvrtek v Ostravě vyhrál 4:2 a zvítězil i v třetím vzájemném souboji. Domácí přitom vedli 2:0, ale v druhé polovině zápasu vypadli z rytmu, promarnili tři přesilovky pět na tři a soupeř skóre otočil. Vítězný gól dal v 51. minutě Petr Kumstát. Vítkovice jsou v útlumu, nedávný lídr tabulky vydoloval z posledních čtyř zápasů jen bod.

Článek

Vítkovice prohrály potřetí za sebou. Přitom vedly 2:0 brankami z prvních dvou přesilových her, ale pak promarnily přesilovky 5 na 3. První dlouhou 82 sekund, druhou 47 a třetí 14. To je zabrzdilo a zřejmě i rozhodilo.

Karlovarští také využili dvě přesilovky a skóre srovnali. Mohli se spolehnout na výtečnou obranu a rychlé brejky. Jeden z nich využil ve třetí třetině k vedoucí brance Kumstát. V posledních 40 sekundách domácí zoufale bojující o bod sáhli ke hře bez brankáře, což hosté potrestali čtvrtou brankou.

Podle České televize ve čtvrtek karlovarský obránce Josef Řezníček odehrál 1000. zápas v extralize, ale podle oficiálních pramenů mu k tomu ještě dva zápasy chybějí. Rozdíl činí dva duely baráže, které se však mezi starty v nejvyšší soutěži nepočítají. Zápas dnes Řezníčkovi úplně nevyšel, obě jeho vyloučení skončila gólem v karlovarské síti. Jubilejní zápas by jej měl čekat v úterý na ledě Kladna.

Alois Hadamczik, trenér Vítkovic: „Nemáme útok, který by pravidelně dával góly. Šimíček a Ujčík moc chybějí.“

Antonín Mikuláš, asistent trenéra Karlových Varů: „Klíčové bylo, že jsme se ubránili přesilovkám pět na tři.“

Vítkovice Steel - Energie Karlovy Vary 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Krenželok (M. Barinka, Petrovický), 24. Jurečka (Kuboš, Štěpánek) - 27. Košťál (Dobroň, Kumstát), 38. Košťál (Dobroň, Skuhravý), 51. Kumstát (Pech, Skladaný), 60. Kristek (Sailer, Kumstát). Rozhodčí: Šír - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 7:9, navíc Krstev (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 3417.
Vítkovice: Štěpánek - Krstev, M. Barinka, Kuboš, Trnka, Jurečka, Ovčačík - Petrovický, Burger, Krenželok - Korhoň, Štefanka, Varaďa - Klimek, R. Hruška, Ondřej - Strapáč, Roman, Svačina. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Prošek, Mudroch, Řezníček, Němec, Čutta, Grof, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zucker, J. Bauer, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama