Hlavní obsah

Špirko byl trumfem Pardubic

LIBEREC

Excelentní návrat do extraligy zažil pardubický hokejový útočník Rastislav Špirko. Ukázal se jako dokonalý trumf mužstva Moelleru při samostatných nájezdech v zápase v Liberci, třebaže s týmem neabsolvoval jediný trénink ani rozbruslení. Formu má však výbornou. Ve středu například skóroval v Olomouci za prvoligové Ústí nad Labem, jehož je kmenovým hráčem.

Článek

„Ve středu v noci jsem se normálně vrátil do Ústí, kde jsem byl ve čtvrtek dopoledne i na ledě. A pak jsem odjel přímo za pardubickým celkem k utkání do Liberce. Jsem moc rád, že jsem pomohl k vítězství a dvěma extraligovým bodům,“ svěřil se slovenský forvard, který je specialistou na trestná střílení.

„Dařila se mi loni v Ústí v extralize i letos za stejný celek v první lize. Tři ze třinácti gólů jsem dal z penalt,“ připomněl Špirko, jenž zaujal pozici ve čtvrtém pardubickém útoku.

„Cítil jsem se dobře. Dostával jsem dost prostoru při hře a měl jsem hodně sil i v prodloužení. Trenér Sýkora se mě zeptal, jestli chci jít na nájezdy. Věřil jsem si a kývl jsem na to. Přece jen mě tahle disciplína baví a chtěl jsem dokázat, že na to mám. Dvakrát mi to tam spadlo,“ usmíval se útočník.

Špirko si na podzim zahrál i za slovenskou reprezentaci na Německém poháru. „Byla to pro mě velká zkušenost. Snad jsem získal sebedůvěru, kterou chci teď uplatnit i v extralize,“ povídal forvard.

Reklama

Související témata: