Hlavní obsah

Kladno - Třinec 5:4Kladno i potřetí v sezóně porazilo Třinec za dva body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Martynek 0 : 1
6. Hájek 1 : 1
9. Polák 1 : 2
10. Pánik 1 : 3
11. Martynek 1 : 4
16. Novotný 2 : 4
36. Patera 3 : 4
50. Bělohlav 4 : 4
65. Bělohlav 5 : 4

KLADNO

Hokejisté Kladna porazili i potřetí v této sezóně Třinec a i tentokráte za výhru získali dva body. Po dvou výhrách v prodloužení ve 29. kole uspěli 5:4 po samostatných nájezdech. Hrdinou zápasu byl Radek Bělohlav, který si ve třetí třetině připsal 250. gól v extralize a reprezentaci a stal se tak členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. Bělohlav byl poté i jediným úspěšným exekutorem při samostatných nájezdech.

Článek

V úvodní dvacetiminutovce viděla tristní návštěva na kladenském ledě gólovou úrodu. Navíc ze šesti branek jich pět padlo do jedenácté minuty a čtyři góly byly vstřeleny v přesilových hrách.

Skóre otevřel Martynek při vyloučení Kopřivy, poté vyrovnal Hájek ranou do horního rohu při pobytu Hampla na trestné lavici. Oceláři, kteří působili od prvních minut rychlejším a důraznějším dojmem, následně během necelých tří minut vstřelili hned tři branky. Postupně se do střelecké listiny zapsali Polák, Pánik a při další přesilovce znovu Martynek.

Trenér Müller na stav zareagoval oddychovým časem a jeho svěřencům se následně v početní výhodě podařilo zásluhou Novotného snížit na 2:4. Druhá část hry se dlouho odbývala v intencích úvodní dvacetiminutovky. Moravané svým agresivním celoplošným hokejem nedovolovali domácím, aby se dostali do případného náporu. Nakonec přece jen Středočeši snížili, když Patera doklepl puk do sítě po přihrávce Diviše znovu v početní výhodě.

Z pohledu návštěvníků byla nejdramatičtější třetí část. Hosté sice pokračovali ve svém způsobu hry, ale do útoku se již tolik netlačili. V 50. minutě bylo vyrovnáno, protože domácí se dočkali čtvrtého gólu, jak jinak než při přesilovce. Jeho autorem byl Bělohlav.

Následné prodloužení změnu ve skóre nepřineslo, a tak se muselo rozhodovat až při samostatných nájezdech. Celkem viděli diváci osmnáct penalt. Jediným úspěšným exekutorem byl ale Bělohlav.

Geus Okna Kladno - Oceláři Třinec 5:4 po sam. náj. (2:4, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Hájek (A. Novotný, V. Novák), 16. A. Novotný (Hájek), 36. Patera (Diviš, Nádašdi), 50. Bělohlav (Martin Procházka, Patera), rozhodující nájezd Bělohlav - 3. Martynek (D. Květoň, Peterek), 9. V. Polák (Polanský, Balej), 10. Pánik (Hampl), 11. Martynek (Peterek, D. Květoň). Rozhodčí: Šindler - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 5:8. Využití: 4:2. Diváci: 2170.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička (21. V. Kameš), A. Novotný, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Kalla, V. Novák - Frolík, Čurilla, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Výtisk, Seman, Malec, Vosátko, Gureň, Kania - Balej, Polanský, V. Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Kanko, Piecha, D. Moravec - Pánik, Hampl, Steber. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec