Hlavní obsah

Někteří hráči nesplnili očekávání, vysvětlují v Boleslavi změny

PRAHA

Dohromady šestice hráčů byla v pondělí součástí změn v kádru hokejového klubu z Mladé Boleslavi. Zatímco obránci Jiří Hunkes a útočník Michal Důras jsou novými tvářemi klubu, další čtyři hráči šatnu extraligového nováčka opustili. Překvapivé byly především odchody zkušených útočníků Václava Eiselta a Martina Čecha či výměna nejlepšího střelce týmu Romana Tomase.

Článek

"Změny v sestavě jsme plánovali už delší dobu, bylo potřeba dát týmu nějaký nový impuls," řekl v rozhovoru pro Sport.cz sportovní ředitel BK Mladá Boleslav Jaromír Šindel. "Co se týče Martina Čecha, to je pro nás velké zklamání. Začátek sezóny měl výborný, ale po zranění šla jeho výkonnost strmě dolů. A stejně jako v případě Václava Eiselta nemělo cenu nechávat si hráče takové třídy pro potřeby třetí nebo čtvrté řady," vysvětlil překvapivé odchody dvou někdejších opor.

Příchod Hunkese z Liberce za jiného obránce Holuba nebyl až tak zvláštní, jako výměna nejlepšího střelce Tomase do Plzně za Michala Důrase. "Už asi před měsícem se ozvali z Plzně s velkým zájmem o Romana Tomase, a za jeho výměnu připadalo v úvahu několik hráčů. Nakonec jsme se rozhodli pro Michala Důrase, který je podle našeho názoru podobným typem hráče," prohlásil generální manažer Boleslavi Cyril Suk.

"Roman Tomas se stal obětí toho, že jsme chtěli udělat nějaké okamžité změny," přiznal Šindel, který však považuje Důrase za adekvátní náhradu. Navíc si pochvaluje dpsavadní formu hráčů, od kterých se zase tolik nečekalo. "Velkým překvapením jsou pro nás výkony Tomáše Sýkory a mladých hráčů jako Rod nebo Handlovský," pochválil nové objevy extraligy Šindel.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články