Hlavní obsah

Kladno udolalo Vary až po nájezdech, Třinec porazil nováčka

PRAHA

Dva předehrávané zápasy měla v úterý na programu hokejová O2 extraliga. Třinec si v utkání 33. kola poradil s Mladou Boleslaví 3:2 a Kladno nakonec v dramatickém zápase 35. kola porazilo Karlovy Vary 5:4 po samostatných nájezdech. Domácí borci v zápase brzy vedli už o tři branky, ale Karlovarští dokázali vyrovnat a vynutit si zisk alespoň jednoho bodu.

Článek

Karlovy Vary hrají během vánočních svátků na prestižním Spenglerově poháru, takže musí v jiných termínech odehrát hned čtyři extraligové zápasy. To byl i případ souboje v Kladně, kde byl k vidění souboj reprezentačních brankářů Kopřivy a Mensatora.

Hostující brankářská jednička ovšem vydržela na kladenském ledě jen necelých třináct minut. Během té doby Mensator  třikrát inkasoval a přenechal místo Sáblíkovi. S ním v brance pak Vary dokázaly smazat tříbrankové manko a Řezníček v 27. minutě vyrovnaával na 3:3. Na gól Čurilly v 37. minutě dokázal už za pár vteřin odpovědět Kumstát a drama pokračovalo až do samostatných nájezdů, ve kterých rozhodl domácí Radek Bělohlav.

Během zápasu mohli fanoušci stejně jako před rokem pomoci dobré věci v charitativní akci pro kladenský Dětský domov. Loni se z příspěvků od domácího týmu a fanoušků vybralo přes 56 tisíc korun.

Napotřetí to Boleslavi proti Třinci nevyšlo

Mladá Boleslav provedla v pondělí hned několik změn v kádru a s novými tvářemi Hunkesem a Důrasem dorazila do Třince, který v předchozích dvou zápasech pokaždé v extralize porazila. Tentokrát se ale radovali domácí, především záasluhou dvoubranek Jiřího Polanského. Sedm minut před koncem sice za hosty snížila na 2:3 někdejší třinecká legenda Richard Král, ale vyrovnat už se Boleslavi nepodařilo.

Zápas se v Třinci předehrával proto, že v původním termínu 23. prosince dojde v třinecké Werk Areně k opravě chladícího zařízení.

Hokejová O2 extraliga, předehrávka 33. kola: :
Třinec - Mladá Boleslav 3:2on-line
Branky: 39. a 41. Polanský, 19. Květoň - 21. Handlovský, 53. Král.
Hokejová O2 extraliga, předehrávka 35. kola:
Kladno - Karlovy Vary 5:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 2. Kalla, 6. Nádašdi, 13. V. Novák, 37. Čurilla, rozhodující sam. nájezd Bělohlav - 20. Sailer, 22. Sailer, 27. Řezníček, 37. Kumstát.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec