Hlavní obsah

Kladno - Karlovy Vary 5:4Kladno ztratilo náskok 3:0, ale porazilo Karlovy Vary v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kalla 1 : 0
6. Nádašdi 2 : 0
13. Novák 3 : 0
20. Sailer 3 : 1
22. Sailer 3 : 2
27. Řezníček 3 : 3
37. Kumstát 3 : 4
37. Čurilla 4 : 4
65. Bělohlav 5 : 4

Hokejisté Kladna porazili v předehrávce 35. kola extraligy po dramatickém průběhu Karlovy Vary 5:4 po samostatných nájezdech poté, co vedli už 3:0. Rozstřel rozhodl Radek Bělohlav. Díky úspěchu v duelu, který se hrál s předstihem kvůli účasti Energie na Spenglerově poháru, poskočili Středočeši na devátou příčku před Zlín.

Článek

Kladno ponaučeno z předchozího domácího vystoupení s Třincem, kdy již po jedenácti minutách prohrávalo 1:4, začalo výrazně lépe a zásluhou Kallovy úspěšné dorážky šlo po 101 sekundách do vedení. Po chvilce se proti pravidlům provinil Pech a domácí hráli první přesilovku zápasu. Předčasně ji ukončil Nádašdi, před nímž se otevřel prostor na střelu a propálil bezmocného Mensatora.

Také ve druhé početní výhodě byli Kladenští v deváté minutě blízko gólu. Po spolupráci Patery s Divišem číhal u tyčky na snadné zakončení čerstvý člen Klubu hokejových střelců Bělohlav, ale jeden z hostujících zadáků mu na poslední chvíli zablokoval hůl. Středočeši přesto na třetí úspěch nečekali dlouho: Novák na konci 13. minuty z otočky mezi kruhy prostřelil Mensatora mezi betony.

Na reprezentačního gólmana to bylo příliš a ihned zamířil na střídačku, odkud naskočil na led Sáblík. V 16. minutě měl dvě velké šance Kalla, ale poprvé pálil těsně mimo a vzápětí ho vychytal Sáblík. Hosté dali v závěru třetiny jasně najevo, že boj o body ještě úplně nevzdali a Kristek 23 sekund před přestávkou snížil.

Stejný hráč dorazil na začátku druhé části Kopřivou vyražený puk po ráně Melenovského a Karlovarští byli na koni. Svou aktivitou si ve 27. minutě vynutili 80 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, kterou zužitkoval bombou do horního růžku veterán Řezníček. Krátce po polovině utkání doklepával z bezprostřední blízkosti Kristek, ale Kopřiva se vytáhl.

O vyrovnání se postaral Kumstát

Ve 34. minutě mohl domácím vrátit vedení Novák, Sáblík se však nachytat nenechal. Podobně si vedl Kopřiva po velké šanci Pecha v oslabení. Gól přišel ze zcela nenápadné situace. Na začátku 37. minuty uháněl podél levého hrazení Čurilla, rozhodl se vypálit a překvapil Sáblíka natolik, že druhý gólman Energie poprvé kapituloval. O 51 sekund později však Kumstát znovu vyrovnal, když domácí dlouho nedokázali sebrat puk Skuhravému.

V úvodu třetí části měl příležitost aktivní Kalla, ale svůj druhý gól nepřidal. Poté si do dobré pozice nabruslil Bělohlav, ale Sáblíka přelstít nedokázal. Za hosty odpověděl v 52. minutě Melenovský, Kopřiva však měl navrch. Ještě 33 sekund před vypršením 60. minuty si domácí lavička vyžádala oddechový čas, ale bez úspěchu a muselo se nastavovat.

V polovině prodloužení mohl rozhodnout kladenský kapitán Patera, ale minul Sáblíkovu pravou tyčku. V čase 63:44 vyslal na Kopřivu ostrou ránu rozjetý Čutta, kotouč se od konstrukce branky odrazil zpět do hřiště a sudí Jeřábek raději zamířil na konzultaci s videorozhodčím. Ten potvrdil, že zvonila pouze horní tyčka.

V základní sadě samostatných nájezdů neuspěl ani jeden hráč. Ve čtvrté sérii se ke svému druhému pokusu rozjel Bělohlav a uspěl, zatímco hostující kapitán Skuhravý nikoliv.

Geus Okna Kladno - Energie Karlovy Vary 5:4 po sam. nájezdech (3:1, 1:3, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Kalla (Nádašdi), 6. Nádašdi (Patera, Tomajko), 13. V. Novák (Horna, Kalla), 37. Čurilla (Valský), rozhodující sam. nájezd Bělohlav - 20. Sailer (Kristek), 22. Sailer (Melenovský, Kristek), 27. Řezníček (Kumstát), 37. Kumstát (Skuhravý). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 5:6, navíc Diviš (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1867.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, A. Novotný, Hořava, V. Kameš - Diviš, Patera, Tomajko - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Horna, Kalla, V. Novák - Valský, Čurilla, Frolík. Trenéři: Müller a Kasík.
Karlovy Vary: Mensator (13. Sáblík) - Dobroň, Řezníček, Mudroch, Čutta, Jiří Hanzlík, Němec, Prošek, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Sailer - Dej, Pech, Skladaný - Zucker, Jakub Bauer, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: