Hlavní obsah

Plzeň - Č.Budějovice 3:2Plzeň díky gólům v přesilovce porazila České Budějovice 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Redlihs 1 : 0
10. Vlasák 2 : 0
18. Květoň 2 : 1
34. Fabuš 3 : 1
57. Kůrka 3 : 2

Hokejisté Plzně porazili ve čtvrtečním předehrávaném utkání 31. kola extraligy České Budějovice 3:2, když jim k úspěchu pomohly zejména dvě využité přesilové hry. Domácí tak vyhráli po dvou předešlých prohrách a minimálně do pátku se posunuli na páté místo v tabulce. Hosté naopak vyšli bodově naprázdno po třech výhrách a jsou dvanáctí.

Článek

Českobudějovičtí se na západě Čech představili bez své brankářské jedničky Romana Turka, chytat tak musel Jakub Kovář, jenž v prvním vzájemném zápase inkasoval v Plzni devět gólů.

V úvodních pěti minutách sice moc práce neměl, protože ani jeden tým nepředvedl prakticky jedinou kloudnou akci, v 6. minutě však poprvé inkasoval. Kubicou nahozený puk před branku se dostal až k Redlihsovi a lotyšský bek si připsal první branku v sezoně. Krátce na to mohl přidat druhou branku Vlasák, ale nejproduktivnější hráč soutěže se dočkal až v 10. minutě při první přesilové hře domácích.

Gólman Lasselsbergeru Málek si první vážnější zákroky připsal až při Smrekově vyloučení, při kterém nakonec i inkasoval. Vydareného střelu od modré za jeho záda pohotově dorazil Květoň.

Úroveň hry se nezlepšila

Hosté sice snížili, ale úroveň hry se moc nezlepšila. Diváci v poloprázdné ČEZ Areně příliš povedených kombinací ani nedále neviděli. Vyrovnat mohl krátce po skončení početní výhody Jihočechů Duda, ale trefil jen Málka do masky.

To efektivita domácích v přesilových hrách byla mnohem lepší. Dokázali totiž potrestat i druhý prohřešek soupeře proti pravidlům. Nejprve sice trefil hostující Michal Hudec tyč, ale následně po kombinaci elitního Strakova útoku zakončoval na druhé straně do prázdné branky Fabuš. Akcie Mountfieldu mohl ve 43. minutě zvýšit Huml, ale z dobré pozice přestřelil Málkovu svatyni.

Kovář si poradil i se střelou Smreka

Západočeši mohli pojistit své vedení v dalších přesilovkách, 49 vteřin hráli dokonce ve výhodnější variantě čtyři na tři, ale Kováře nepřekonali. Dvacetiletý bývalý juniorský reprezentant si poradil i s tvrdou střelou Smreka v další početní výhodě.

V závěru domácí nevyužité přesilovky hodně mrzely. Kůrkovi se totiž podařilo v 57. minutě snížit na 3:2 a duel tak měl dramatickou koncovku. Vyrovnat se Českým Budějovicím nepovedlo ani při závěrečné power play.

31. kolo pokračuje v pátek zbývajícími šesti zápasy.

Hokejová O2 extraliga - 31. kolo:
Plzeň - České Budějovice 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)on-line
Branka: 6. Redlihs (Kubica, Šinágl), 10. Vlasák (Pácal, Benák), 34. Fabuš (Vlasák, M. Straka) - 18. L. Květoň (Kůrka, Vydarený), 57. Kůrka (Vydarený, L. Květoň).
Plzeň: Málek - Benák, Dresler, Redlihs, Smrek, S. Hudec, Pácal - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Tomas, Kracík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Adamský - Šinágl, Kubica, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.
České Budějovice: Jakub Kovář - Gřegořek, Poživil (33. Mucha), Sičák, Vydarený, Frolo, Jareš - M. Hudec, Huml, Melichárek - Kůrka, L. Květoň, Kotrla - Duda, Veselý, Mertl - Kuchejda, Gulaš, Hřebejk - Bílek. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Pátek 12. prosince:
Vítkovice - Slavia Prahaon-line
Litvínov - Karlovy Varyon-line
Znojmo - Zlínon-line
Kladno - Pardubiceon-line
Sparta Praha - Třinecon-line
Liberec - Mladá Boleslavon-line

Reklama

Související témata: