Hlavní obsah

Vítkovice - Slavia 6:3Vítkovice úspěšně oslavily 80 let - porazily Slavii 6:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Červenka 0 : 1
19. Svačina 1 : 1
37. Beránek 1 : 2
41. Hruška 1 : 3
45. Burger 2 : 3
47. Ondřej 3 : 3
47. Ondřej 4 : 3
47. Burger 5 : 3
51. Kvapil 6 : 3

OSTRAVA

Hokejisté Vítkovic porazili ve 31. kole pražskou Slavii 6:3 a udrželi si tak vedení v tabulce před dotírajícím Litvínovem. Úspěšně tak přispěli k oslavám 80 let vítkovického hokeje. Utkání lídra extraligy s třetím týmem tabulky přineslo vše, co se od extraligového utkání vysoké úrovně čeká. Na počátku závěrečné části to sice ještě vypadalo, že Slavia jako nezdvořilý host zkazí slavnostně laděný zápas, pak se ovšem Vítkovice zvedly a pěti brankami za necelých dvanáct minut přivedly ČEZ Arénu až ke skandovanému potlesku.

Článek

Po slavnostním vyvěšení dresů začaly oba týmy opatrněji a první souvislejší akce se udála až v páté minutě. Bednářova řada si ale svým tlakem vynutila jen faul. Vítkovice se v oslabení pokusily o zajímavý brejk, Petrovického přihrávka však Radima Hrušku nenašla. V desáté minutě vyzkoušel Pincovu pozornost přes obránce Červenka a když napoprvé neuspěl, pustili jej ostravští obránci ještě k dorážce. Po ní se už síť za Pincem rozvlnila a hosté vedli.

Vítkovice však nesložily zbraně a tlačily se do zakončení. Stoprocentní přihrávku promáchl ve 12. minutě Kvapil, o dvě minuty později chyběla Petrovickému v brejku rychlost. Do první sirény se ale domácí přeci jen dočkali. V první přesilové hře Ostravanů se křížný pas dostal až ke Svačinovi, který v 19. minutě zavěsil puk do víka slávistické branky.

První dvacetiminutovka jako by ale byla pouze předehrou k zajímavému hokejovému představení, které nabídla prostřední část. Ve 24. minutě zamířil Šimíček po Kvapilově přihrávce těsně vedle, na druhé straně to vzápětí zkoušel nadvakrát neúspěšně Beránek. Poté převzala iniciativu Slavia a několik dlouhých desítek vteřin trápila vítkovickou obranu, ovšem bez efektu.

Beránek poslal Slavii do vedení v oslabení

Přibližně v polovině zápasu se rozpoutala krásná hokejová podívaná, ostravská hala se bavila hokejem a šance se střídaly na obou stranách. Proti Pincovi neuspěl v samostatném nájezdu David Hruška, na druhé straně rozhodil pražskou obranu Petrovický a následná Krstevova dělovka. Branku však přinesla až 37. minuta, kdy v oslabení Beránek povodil dva domácí obránce a bekhendem trefil místo pod Pincovou vyrážečkou.

Pouhých 13 vteřin po začátku třetí části už to s modrobílým mužstvem vypadalo zle. Za Pincova záda protlačil puk zblízka David Hruška a hosté vedli o dvě branky 1:3. Vítkovice ovšem inkasovaná branka vybudila k nevídanému zvratu. Ve 45. minutě se z mezikruží trefil nekrytý Burger a snížil na 2:3, přesně dvě minuty poté zakončoval do odkryté klece Ondřej.

Domácí fanoušci se v ten moment probudili, začali hnát Vítkovice kupředu a hokejisté se za to divákům odvděčili náramně. Za dalších dvacet vteřin strhnul vedení na stranu Vítkovic čtvrtou brankou Burger a v 51. minutě zvýšil už na 5:3 zblízka Kvapil. Elegantní Klimkova teč Jurečkovy střely v 56. minuty udělala za pohledným utkáním brankovou tečku. Zápas byl v ten moment rozhodnut a hokejisté si už v závěrečných minutách pouze užívali ovace ostravského publika.

Vítkovice Steel - Slavia Praha 6:3 (1:1, 0:1, 5:1)
Branky a nahrávky: 19. Svačina (Ondřej, Petrovický), 45. Burger (Kvapil), 47. Ondřej (Svačina, Ovčačík), 47. Burger (Kvapil), 51. Kvapil (Krstev), 56. Klimek (Jurečka) - 10. Červenka (Bednář), 37. Beránek (Žižka), 41. D. Hruška (Drtina). Rozhodčí: Fraňo - Kabourek, Bejček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5598.
Vítkovice: Pinc - Jurečka, Ovčačík, Stehlík, Kuboš, Trnka, Krstev - Ondřej, Petrovický, Svačina - Štefanka, R. Hruška, Varaďa - Klimek, Burger, Krenželok - Korhoň, Šimíček, Kvapil. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.
Slavia Praha: Furch - Kadlec, Drtina, J. Novák, Žižka, Kolařík, Sloboda (41. Hertl) - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, P. Jelínek, Doležal - Holec, Sklenář, M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice