Hlavní obsah

Znojmo - Zlín 4:3Znojmo po čtyřech porážkách zabralo a porazilo Zlín těsně 4:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Haman 1 : 0
23. Svoboda 2 : 0
30. Hamrlík 2 : 1
36. Dopita 3 : 1
41. Selingr 4 : 1
42. Rachůnek 4 : 2
59. Kollár 4 : 3

ZNOJMO

Hokejisté Znojma ukončili ve 31. kole O2 extraligy sérii posledních neúspěchů, když po čtyřech prohrách za sebou porazili Zlín 4:3. Výrazný podíl na tříbodovém zisku Orlů měl nestárnoucí forvard Jiří Dopita, který vstřelil jeden gól a přihrál na vítěznou trefu Pavla Selingra.

Článek

Na domácí hokejisty Znojemských Orlů čekal podle statistik nejhorší tým soutěže na hřištích soupeřů. A od poloviny první třetiny to také tak vypadalo. Orli, ač předposlední, se po úvodním oťukávání do Zlína pořádně opřeli a moc ho nepouštěli z obranného pásma. Poprvé už domácí fanoušci jásali ve 12. minutě, jenže to Procházkova střela rozvlnila jen boční síť.

Znojemský tlak pak poněkud otupil nájezd hostů dvou na jednoho, jenže Rachůnek si s nabídnutou šancí vůbec nedokázal poradit. A tak přišla 17. minuta. V útočném pásmu se tlačil podél mantinelu Plášek, chytře přenechal Hamanovi, který se najednou ze strany ocitl sám před brankářem Bieglem a střelou ke vzdálenější tyči ho propálil. Hned na to mohli domácí pohodlně zvýšit, jenže Dopita trefil jen horní tyčku opuštěné zlínské branky.

Chvilku po přestávce se do další velké příležitosti dostal domácí Procházka, ale z mezikruží napálil jen Bieglovy betony. Záhy nato však využil skvělé a rychlé souhry Svoboda, který z první napálil nezadržitelně Procházkovu nahrávku. Ve snaze přidat třetí gól však v polovině zápasu ujel domácí obraně Kubiš, Mojžíš ho zahákoval a trestné střílení využil střelou mezi Trvajovy betony tradiční exekutor Hamrlík.

Dopita proměnil svůj nájezd

To však Zlínu příliš nepomohlo a byl to smolař z první třetiny Dopita, který vrátil Orlům dvou brankové vedení. Mrázek si ho všiml zcela osamoceného na modré čáře při střídání Zlína, vyslal ho do nájezdu a čtyřicetiletý matador nabídnutou možnost přesnou střelou využil. Tři minuty před sirénou se dostal blízko Biegla ke střele Demel, rozhodčí konzultoval situaci s kolegou u videa, branka to ale nebyla.

Nástup do třetího dějství přinesl dva rychlé góly. Nejdříve Dopita poslal kolmou přihrávku Selingrovi a ten se prokličkoval před Biegla a mezi betony ho prostřelil. Jenže už za 40 vteřin se dostal puk na modrou k Rachůnkovi, který rychle a tvrdě vypálil, Trvaj měl zakrytý výhled a puk mu přeletěl beton do sítě.

Potom najednou hra hodně zvolnila a Znojmo nedokázalo využít ani přesilovky v polovině zápasu. Nevyšla ani ostrá Dopitova střela, která takřka lízala tyčku. Posledních pět minut už se hrálo za ovací domácího publika. A to i když se Zlínu podařilo ještě minutu a půl snížit, když se k puku na brankovišti dostal Kollár a přehodil Trvaje. Orli si však vítězství po čtyřech předchozích nezdarech již nenechali vzít.

Znojemští Orli - RI Okna Zlín 4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
Branka a nahrávky: 17. Haman (Plášek), 23. J. Svoboda (R. Procházka, Demel), 36. Dopita (J. Mrázek), 41. Selingr (Dopita) - 30. Hamrlík z tr. střílení, 42. Rachůnek (Kollár, Bořuta), 59. Kollár (Balaštík, Leška). Rozhodčí: Pešina - Prchal, Čížek. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 2324.
Znojmo: Trvaj - Tesařík, J. Mrázek, Štach, Bičánek, Švrček, Mojžíš - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Plášek, Haman, Erat - Demel, R. Procházka, J. Svoboda. Trenéři: Rulík a Baďouček.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Bořuta, Linhart, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - Záhorovský, Kollár, Rachůnek - Kubiš, Mokrejš, F. Čech - M. Pšurný, Balán, Andrašovský. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata: